Skatteministeriet

Departementet

Skatteministeriets departement varetager opgaver vedrørende lovgivning, skatte- og samfundsøkonomi og ministerbetjening. Derudover varetager departementet den overordnede styringsopgave i forhold til den samlede koncern, der omfatter ni specialiserede styrelser.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Departementet

Organisationsdiagram 14 Januar 2019 (1)

Departementet er delt i to søjler, som varetager henholdsvis lovgivning, politik og samfundsøkonomi samt koncernstyring og udvikling. Uden for de to søjler er der Koncernrevision og det tværgående center Stab og Kommunikation.

Lovgivning og Økonomi
Består af fagkontorer for lovområderne og et tværgående kontor vedrørende økonomi og politik. Kontorerne beskæftiger sig bl.a. med lovforslag, lovændringer og økonomiske beregninger af de samfundsmæssige konsekvenser ved ændrede skatteregler.

Koncernstyring
Består af kontorer, der har til opgave at udvikle og føre tilsyn med koncernens forretning, økonomi, organisering og lokalisering. De primære fokusområder er mål og resultatstyring, budgetopfølgning, finanslov og strategisk HR samt forretningsstrategi og IT-strategi.

Stab og Kommunikation
Stab og Kommunikation har til opgave at sikre den tværgående koordinering af opgavevaretagelse i departementet. Centeret beskæftiger sig bl.a. med minister- og ledelsesbetjening, politisk kommunikation, presse og koncernkommunikation. 

Koncernrevision
Koncernrevision har ansvar for den interne revision i hele Skatteministeriets koncern.