Skatteministeriet

Debatindlæg

Her på siden finder du debatindlæg skrevet af den nuværende skatteminister Morten Bødskov samt debatindlæg skrevet af tidligere skatteministre.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Debatindlæg

Ministerindlæg 15. december 2015

Slut med molboagtige skattecheck

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen slår i dette indlæg, bragt 15. december i Vejle Amts Folkeblad, fast, at det skal være slut med, at SKAT udsteder checks på 1 krone.

Ministerindlæg 11. december 2015

Vi har brug for arbejdsro til SKAT

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen, formand for SKATs AC-klub Johanne Legarth Nordmann og forbundsformand for Dansk Told- og Skatteforbund Jørn Rise slår i dette indlæg, bragt 11. december i Politiken, fast, at SKAT har brug for arbejdsro. Det er grundlaget for velfærden, der er på spil.

Ministerindlæg 8. december 2015

Vi dropper store ekstraskatter for fonde

Fonde Skatteminister Karsten Lauritzen slår med dette debatindlæg, bragt 8. december i Børsen, fast, at den såkaldte overførselsregel bevares, hvilket kommer fondsejede selskaber til gode, så længe indkomsten overføres til fonden og uddeles til almennyttige formål.

Ministerindlæg 24. november 2015

Virksomhederne har intet at klage over

Bo- og gaveafgift Skatteminister Karsten Lauritzen forklarer i dette indlæg, bragt 24. november i Børsen, hvordan danske virksomheder bliver tilgodeset højere ved nedsættelse af bo- og gaveafgiften end ved afskaffelse af formueskattekursen alene.

Ministerindlæg 20. november 2015

Hurtige snuptag ikke løsningen

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen slår i dette indlæg, bragt 20. november i Nordjyske Stiftstidende, fast, at der ikke findes lette løsninger på de udfordringer, SKAT står over for. Det bliver en lang rejse, hvor der er brug for ro og fortsat bred politisk opbakning til arbejdet.

Ministerindlæg 30. oktober 2015

Debat om SKAT: Forslag krænker ikke retssikkerheden

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen afviser i dette indlæg, bragt 30. oktober i Berlingske, at det går ud over retssikkerheden, hvis forældelsesfristen på gæld til det offentlige udskydes, imens der udvikles et nyt inddrivelsessystem.

Ministerindlæg 13. oktober 2015

Jeppe Kofods hule kritik

EU Skatteminister Karsten Lauritzen afviser i dette indlæg, bragt 12. oktober i Dagbladet Information, Jeppe Kofods kritik om, at Danmark ikke udleverer de såkaldte tax rulings til Europa-Parlamentet.

Ministerindlæg 7. september 2015

Ret og rimelighed for borgere og virksomheder

SKAT "Vi skal bruge alle værktøjer i værktøjskassen for at få genopbygget tilliden til SKAT. Jeg er overbevist om, at en styrkelse af retssikkerheden for skatteborgerne i Danmark vil være et første skridt på vejen til at styrke tilliden til SKAT," skriver Karsten Lauritzen i en kronik.

Ministerindlæg 13. august 2015

Ret og rimelighed i SKATs beføjelser

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen skitserer i dette indlæg, bragt 12. august i Jydske Vestkysten, baggrunden for, at han inden for kort tid fremlægger to retssikkerhedspakker, der skal begrænse SKATs beføjelser.

Ministerindlæg 25. maj 2015

Bestilt arbejde?

Ministeren Skatteminister Benny Engelbrecht afviser i dette indlæg, bragt 25. maj i Berlingske, at evalueringen af Boligjobordningen er politisk bestillingsarbejde.

Ministerindlæg 18. maj 2015

Ro om boligskatten, tak!

Ejendomsvurdering I dette debatindlæg advarer skatteminister Benny Engelbrecht mod at generalisere en relevant dækning af de offentlige vurderinger på baggrund af enkeltsager. Indlægget blev bragt i Politiken 17. maj 2015.

Ministerindlæg 30. april 2015

Lad os få fair tax

Skattely Skatteministeren og erhvervs- og vækstministeren har sammen skrevet et debatindlæg, der argumenterer for at etablere et dansk fair tax-mærke.

Ministerindlæg 13. april 2015

Der mangler ikke én krone til Togfonden

Ministeren Skatteministeren svarer i dette indlæg i Børsen, bragt 13. april 2015, på kritikken af finansieringen af Togfonden fremsat af tænketanken Kraka i avisen, 8. april.

Ministerindlæg 1. april 2015

Det er ikke tid til at eksperimentere med boligskatter

Ejendomsbeskatning Skatteminister Benny Engelbrecht svarer på et debatindlæg om grundskyld i Berlingske og argumenterer for, hvorfor han ikke mener, at hele grundskylden skal indefryses.

Ministerindlæg 26. marts 2015

Bøvl må ikke suge passionen ud af iværksætterne

SKAT Bøvl med skattevæsenet må ikke suge passionen ud af iværksætterne. Derfor er skatteministeren klar med en tredelt indsats, der skal gøre livet mere enkelt for iværksætterne.

Ministerindlæg 16. marts 2015

Jeg har ikke opgivet at inddrive danskernes skattegæld

Restancer En læser skriver i et indlæg i Nordjyske, at skatteministeren har opgivet at inddrive 34 mia. kr. af danskernes gæld til det offentlige. Men det er på ingen måde tilfældet, svarer skatteministeren i denne replik, der blev bragt i samme avis d. 10. marts 2015.

Ministerindlæg 16. marts 2015

Man kan ikke basere sin forretning på et momshul

Moms Skatteministeren har svaret Digital Fotos chefredaktør i et debatindlæg om moms på magasiner. Skatte- og momshuller er ikke noget, man kan basere sin forretningsmodel på, pointerer Benny Engelbrecht i indlægget, der blev bragt i Politiken søndag d. 15. marts 2015.

Ministerindlæg 6. marts 2015

SKATs medarbejdere tages som gidsler

SKAT Benny Engelbrecht skriver i et debatindlæg, at de politikere, der langer ud efter SKAT, undergraver tilliden til SKATs medarbejdere. Det er der ingen, der vinder på, pointerer skatteministeren i indlægget, der er bragt i flere aviser.

Ministerindlæg 23. februar 2015

Grænsesamarbejde: Fra snak til handling

Grænsesamarbejde I sidste uge blev der afholdt en dansk-tysk konference i Sønderborg. I den anledning har ministerpræsidenten i Slesvig-Holstein Torsten Albig og skatteminister Benny Engelbrecht i fællesskab skrevet en kronik om det dansk-tyske samarbejde.

Ministerindlæg 16. februar 2015

Nødvendigt at stoppe aggressive skatterådgivere med nye regler

Bo- og gaveafgift Børsen skrev onsdag, at familieejede virksomheder truer med lukning, fordi regeringen i sidste uge besluttede at afskaffe den såkaldte formueskattekurs ved overdragelse af unoterede aktier til familiemedlemmer. Det er naturligvis ikke hensigten med indgrebet, at sunde familieejede virksomheder skal lukkes eller flyttes til udlandet.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og styrelser under Skatteministeriet.