Skatteministeriet

Debatindlæg

Oversigt over debatindlæg skrevet af den nuværende samt tidligere skatteministre.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Debatindlæg

16. februar 2015

Færre med topskat

Skattesatser Brian Mikkelsen (K) bruger en gammel skatteanalyse fra 2012 til at argumentere for, at skatten på arbejde skal ned og topskattegrænsen skal op.

4. februar 2015

Replik til Politiken om grundskyld

Grundskyld Det er helt skævt at hævde, at grundværdierne er »fatamorganaer. Det er ikke tilfældigt, at en grund på Frederiksberg er mere værd end en grund på Lolland. Den forskel, mener regeringen selvfølgelig, skal afspejle sig i skattebetalingen.

12. januar 2015

Skatteministerens åbne brev til borgmesteren i Gentofte

Grundskyld Læs her skatteminister Benny Engelbrechts svar til borgmester i Gentofte, Hans Toft. Skatteministeren afviser, at staten skal overtage opkrævningen af grundskyld fra kommunerne. Den kommunale udligning af grundskylden bidrager til at få Danmark til at hænge sammen.

9. januar 2015

Skattely kan få vores velfærdssamfund til at smuldre

Skattely Forsøg på at undvige betaling af skattekroner kan vi som samfund ikke acceptere. Vi risikerer nemlig, at opbakningen til vores skattesystem og velfærdssamfund stille og roligt smuldrer væk.

8. januar 2015

Fuld fart på det dansk-tyske samarbejde i 2015!

Ministeren Vi skal gøre det nemmere at være erhvervsdrivende, uddannelsesinstitution og pendler på tværs af den dansk-tyske grænse. Det er den opgave, regeringen nu tager hul på i det fællesskab, vi har givet arbejdstitlen Grænseforum.

15. december 2014

Butikkerne får en hjælpende hånd til at bekæmpe madspild

Moms Regeringen gør det nu enklere for virksomheder at komme af med overskudsvarer til godgørende formål. Erhvervet peger selv på momsreglerne som et af problemerne. Momsreglerne er EU-baserede og indrettet på virksomheder, der køber og sælger varer. Derfor har vi peget på en alternativ og pragmatisk løsning, så det bliver mere attraktivt for supermarkederne at reducere madspildet.

8. december 2014

Vi skal hjælpe iværksætterne med skatten

SKAT Vi skal blive bedre til at vejlede nyetablerede virksomheder om skattereglerne, så de kan få betalt den skat, de skal.

1. december 2014

Kære iværksættere, tak for input!

SKAT Skatteministeren gør status på sin igangværende iværksætter-tour, der allerede har budt på mange gode input fra landets iværksættere.

27. november 2014

Bedre samarbejde på vej

Internationalt Skatteministeren tilbageviser de bekymringer, formand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), har omkring igangsættelsen af et styrket dansk-tysk samarbejde inden en kommission nedsat af Transportministeriet præsenterer sine konklusioner.

24. november 2014

Gå i banken uden alt papirbøvlet

SKAT Nu er det slut med krøllede kopier og printerbøvl, når du skal i banken. Regeringen har fremsat et lovforslag, som gør det nemmere at sende nødvendige oplysninger til din bank.

24. november 2014

JV vrøvler om klager

Ejendomsvurdering JydskeVestkysten hævder i en leder, at regeringen vil begrænse danskernes adgang til at klage over ejendomsvurderingerne. Skatteministeren slår fast, at den påstand er taget ud af det blå.

15. november 2014

Dansk Erhverv skyder på flere områder helt forbi

Internationalt Skatteminister Benny Engelbrecht forklarer i et svar til Jacob Ravn fra Dansk Erhverv, hvorfor Skatteministeriet ikke kan afsløre detaljer om igangværende forhandlinger om internationale skatteaftaler. Det er der flere - og gode - grunde til.

14. november 2014

Samarbejde for åbenhed

Ministeren "Information antyder i en artikel, at jeg løber fra min erklæring om at gå ind for åbenhed. Men begynder jeg at give offentligheden adgang til personlige skatteoplysninger, bryder jeg den tavshedspligt, som skattemyndighederne er omfattet af." Sådan skriver skatteministeren i et debatindlæg i Information i dag.

4. november 2014

En hjælpende hånd med skatten

SKAT Skat skal være til at forstå. Det skal den være for arbejderen. Det skal den være for husejerne, og det skal den altså også være for iværksætterne.

4. november 2014

En hjælpende hånd til iværksættere

SKAT Min grundholdning er, at vi skal hjælpe iværksætterne bedst muligt. Jeg vil ikke mere kontrol, men derimod sørge for, at skattereglerne ikke er en hindring på vejen for de mange innovative danskere.

25. september 2014

BoligJobordningen har udtjent sin værnepligt

BoligJobfradrag Skatteminister Benny Engelbrecht tilbageviser beskyldninger fra Arbejdsgivernes direktør, Jani Lykke Methmann, om at Ska ...

22. september 2014

Min dør står åben - også for skatteadvokaterne

Skatteopkrævning "Hvis vi for alvor skal rykke, skal det starte fra toppen. Det skal starte fra mig selv. En af mine vigtigste opgaver her i min første tid som skatteminister er derfor at komme rundt og lytte og selv at invitere på kaffe. Min dør står altid åben - også for Danmarks Skatteadvokater," skriver Benny Engelbrecht i et debatindlæg.

28. august 2014

Skatteadvokater misforstår

Virksomhedsordning Børsen bragte den 22. august en kronik af fire advokater, som stiller sig kritiske over for regeringens justering af virksomhedsordningen. Skribenterne har desværre misforstået, hvad hensigten med justeringen af ordningen er.

2. juni 2014

Arbejdsudlejeregler er fortsat værn mod social dumping

Social dumping Regeringen har ingen planer om at svække hensigterne fra 2012-skattereformen. Efter arbejdsudlejereglerne skal der betales dansk skat, når en udenlandsk medarbejder reelt arbejder for en dansk arbejdsgiver i Danmark. Sådan er det nu, og sådan vil det være, når SKATs reviderede styresignal udsendes.

3. april 2014

Retssikkerhed er en topprioritet for regeringen

Skatteadministration Børsens leder i mandags leverede noget af en bredside mod regeringens arbejde med retssikkerheden i skattesystemet. På trods af min ihærdige indsats er mit budskab åbenbart ikke nået Børsen og Cepos: Retssikkerhed er en absolut topprioritet for regeringen.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og styrelser under Skatteministeriet.