Skatteministeriet

Debatindlæg

Oversigt over debatindlæg skrevet af den nuværende samt tidligere skatteministre.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Debatindlæg

Ministerindlæg 28. juni 2017

Nu er der – endelig – ligestilling for barnløse

Moms Jeg mener personligt, at det uacceptabelt, at momsfritagelse ved fertilitetsbehandling kun gælder for kvinder i et heteroseksuelt forhold, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette debatindlæg, som er bragt i Politiken 28. juni 2017.

Ministerindlæg 2. maj 2017

Skrupforkert påstand at borgere snydes for 79 mia. kr.

Restancer Ikke én borger eller virksomhed har med det nye regnemetode fra PwC fået nedskrevet eller afskrevet deres gæld, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette indlæg, som blev bragt i Børsen den 1. maj.

Ministerindlæg 28. marts 2017

’Noget-for-noget’ gælder selvfølgelig også Airbnb

Vækst Deleøkonomien skal blomstre i Danmark. Men det kræver et godt og nært samarbejde mellem myndighederne og de deleøkonomiske forretningskoncepter, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette indlæg, der blev bragt den 28. marts i Politiken.

Ministerindlæg 25. oktober 2016

Den danske vækstmotor skal på værksted

Vækst Det vil være at spille hasard med den danske vækst, hvis ikke der kommer en vækstplan nu, skriver skatteminister Karsten Lauritzen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i dette debatindlæg, der blev bragt i Berlingske Business den 16. oktober.

Ministerindlæg 30. maj 2016

Åben og ærlig dialog styrker tilliden til SKAT

SKAT Der er slået skår i tilliden til SKAT. Derfor er der brug for mere åbenhed i arbejdet som skatteminister. Det skriver skatteministeren i dette debatindlæg, der blev bragt i Nordjyske Stiftstidende 28. maj 2016.

Ministerindlæg 12. april 2016

Skattely skal tackles internationalt

Skattely Danmark er med helt i front i kampen mod grænseoverskridende skattesnyd. Men den danske indsats er langt fra nok, når det handler om at komme kæmpemæssige, globale problemer til livs. Det skriver skatteministeren i dette debatindlæg, der blev bragt i Politiken 12. april 2015.

Ministerindlæg 10. april 2016

Vi skal omfavne deleøkonomien

Skatteadministration Vi skal finde tiltag, der giver danskerne incitament til i højere grad at benytte sig af deleøkonomien. Det skriver skatteministeren i dette debatindlæg, der blev bragt i Jyllands-Posten den 10. april 2016.

Ministerindlæg 18. marts 2016

Kriseplanen er god - men den løser ikke alt

SKAT SKAT står over for store udfordringer, som ikke kan løses med hverken politiske fiksfakserier eller hurtige snuptagsløsninger, selvom det da ville være dejligt og bekvemt. Det konstaterer skatteminister Karsten Lauritzen i dette debatindlæg.

Ministerindlæg 16. marts 2016

Nye statslige jobs sætter strøm til hele Midt- og Vestjylland

Ministeren Udflytningen af statslige arbejdspladser vil skabe positive resultater i form af vækst og arbejdspladser til gavn for Midt- og Vestjylland og for Danmark som helhed. Det slår skatteminister Karsten Lauritzen og medlem af Skatteudvalget Kristian Pihl Lorentzen (V) fast i dette debatindlæg.

Ministerindlæg 3. marts 2016

En retfærdig børnecheck til EU-borgere

Børne- og ungeydelse Det er et spørgsmål om ret og rimelighed, at vi udbetaler børnecheck baseret på danske leveomkostninger til børn i EU-lande, hvor det er langt billigere at bo og leve. Det slår skatteministeren fast i dette debatindlæg bragt i Jyllands-Posten den 3. marts.

Ministerindlæg 13. januar 2016

Nyt år – nu bliver det billigere at være dansker

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen slår i dette indlæg, bragt 13. januar i Jyllands-Posten, fast, at han vil arbejde hårdt for at indfri regeringens ambition om at gøre det billigere at være dansker.

Ministerindlæg 15. december 2015

Slut med molboagtige skattecheck

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen slår i dette indlæg, bragt 15. december i Vejle Amts Folkeblad, fast, at det skal være slut med, at SKAT udsteder checks på 1 krone.

Ministerindlæg 11. december 2015

Vi har brug for arbejdsro til SKAT

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen, formand for SKATs AC-klub Johanne Legarth Nordmann og forbundsformand for Dansk Told- og Skatteforbund Jørn Rise slår i dette indlæg, bragt 11. december i Politiken, fast, at SKAT har brug for arbejdsro. Det er grundlaget for velfærden, der er på spil.

Ministerindlæg 8. december 2015

Vi dropper store ekstraskatter for fonde

Fonde Skatteminister Karsten Lauritzen slår med dette debatindlæg, bragt 8. december i Børsen, fast, at den såkaldte overførselsregel bevares, hvilket kommer fondsejede selskaber til gode, så længe indkomsten overføres til fonden og uddeles til almennyttige formål.

Ministerindlæg 24. november 2015

Virksomhederne har intet at klage over

Bo- og gaveafgift Skatteminister Karsten Lauritzen forklarer i dette indlæg, bragt 24. november i Børsen, hvordan danske virksomheder bliver tilgodeset højere ved nedsættelse af bo- og gaveafgiften end ved afskaffelse af formueskattekursen alene.

Ministerindlæg 20. november 2015

Hurtige snuptag ikke løsningen

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen slår i dette indlæg, bragt 20. november i Nordjyske Stiftstidende, fast, at der ikke findes lette løsninger på de udfordringer, SKAT står over for. Det bliver en lang rejse, hvor der er brug for ro og fortsat bred politisk opbakning til arbejdet.

Ministerindlæg 30. oktober 2015

Debat om SKAT: Forslag krænker ikke retssikkerheden

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen afviser i dette indlæg, bragt 30. oktober i Berlingske, at det går ud over retssikkerheden, hvis forældelsesfristen på gæld til det offentlige udskydes, imens der udvikles et nyt inddrivelsessystem.

Ministerindlæg 13. oktober 2015

Jeppe Kofods hule kritik

EU Skatteminister Karsten Lauritzen afviser i dette indlæg, bragt 12. oktober i Dagbladet Information, Jeppe Kofods kritik om, at Danmark ikke udleverer de såkaldte tax rulings til Europa-Parlamentet.

Ministerindlæg 7. september 2015

Ret og rimelighed for borgere og virksomheder

SKAT "Vi skal bruge alle værktøjer i værktøjskassen for at få genopbygget tilliden til SKAT. Jeg er overbevist om, at en styrkelse af retssikkerheden for skatteborgerne i Danmark vil være et første skridt på vejen til at styrke tilliden til SKAT," skriver Karsten Lauritzen i en kronik.

Ministerindlæg 13. august 2015

Ret og rimelighed i SKATs beføjelser

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen skitserer i dette indlæg, bragt 12. august i Jydske Vestkysten, baggrunden for, at han inden for kort tid fremlægger to retssikkerhedspakker, der skal begrænse SKATs beføjelser.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og styrelser under Skatteministeriet.