Gyldig fra

Indskuddet på børneopsparingen kan fordobles

Vi giver forældre og bedsteforældre bedre mulighed for at give deres børn og børnebørn et ekstra rygstød, når poderne vokser sig store og skal bevæge sig ind i voksenlivet, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et læserbrev bragt i Nordjyske den 2. maj 2018.

Illustrationsfoto

Det er sjovt at bruge penge, men det er også klogt at spare op. Og hvad kan være bedre og mere givende menneskeligt end at spare op til sine børn og børnebørn. Til det formål er en børneopsparing en rigtig god begyndelse.

Børneopsparingen giver mange unge mulighed for at tage et kørekort. Mulighed for at betale indskuddet til den nye lejlighed uden at låne i banken. Eller måske rejse ud i verden med rygsæk på.

Ønskerne er mange. Og mon ikke de fleste unge kunne tænke sig, at bankbogen var lidt tykkere, end tilfældet er?

I dag kan forældre og bedsteforældre sætte 3.000 kr. ind på børneopsparingen om året. Maksimalt 36.000 kr. i alt. Det årlige loft har ligget fast siden 1972, hvor ordningen blev indført. Det er 46 år!

Men nu sker der noget – endelig.

Lovgivningen skal ikke stå i vejen for, at vores børn og børnebørn får opfyldt deres drømme. Derfor har regeringen og Dansk Folkeparti nu fordoblet beløbet, sådan at det årlige loft bliver 6.000 kr. og det maksimale beløb, der kan sættes ind på børneopsparingen fremover er 72.000 kr. Det betyder, at der ikke skal betales skat af renteindtægterne mv. for opsparinger op til 72.000 kr.

På den måde giver vi altså forældre og bedsteforældre bedre mulighed for at give deres børn og børnebørn et ekstra rygstød, når poderne vokser sig store og skal bevæge sig ind i voksenlivet.

Jeg håber som skatteminister, at mange forældre og bedsteforældre landet over vil benytte denne nye mulighed til at sætte lidt ekstra til side skattefrit - til glæde for en masse børn og børnebørn.