Skatteministeriet
Motorvej
Ministerindlæg 25. oktober 2016

Den danske vækstmotor skal på værksted

Vækst Det vil være at spille hasard med den danske vækst, hvis ikke der kommer en vækstplan nu, skriver skatteminister Karsten Lauritzen og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen i dette debatindlæg, der blev bragt i Berlingske Business den 16. oktober.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Den danske vækstmotor skal på værksted

Vi er vant til at spidse ører, når bilen har en mislyd.

Og de fleste af os er også vakse til at køre på værksted. Erfaringen viser, at jo før der sættes ind, desto billigere bliver det som regel at reparere skaden.

Den danske vækstmotor fungerer på samme måde. Desværre har mislydene nu fået lov til at vokse sig så store, at der er alvorligt brug for at skrue på maskinen.

Det er især et alt for lavt investerings­niveau, der hæmmer de danske virksomheder. Det betyder, at væksten i produktiviteten er for svag og antallet af virksomheder, der vokser sig til globale spillere er for lille

Produktivitetsvæksten har de seneste 15 år været blandt de laveste blandt de lande, vi normalt sammenligner os med. Og da det er udviklingen i produktiviteten, der har drevet udviklingen i velstanden, får det alvorlige konsekvenser. Resultatet er færre vellønnede job og i sidste ende lavere løn til alle i det private erhvervsliv.