Skatteministeriet
Storebæltsbroen
16. marts 2016

Nye statslige jobs sætter strøm til hele Midt- og Vestjylland

Ministeren Udflytningen af statslige arbejdspladser vil skabe positive resultater i form af vækst og arbejdspladser til gavn for Midt- og Vestjylland og for Danmark som helhed. Det slår skatteminister Karsten Lauritzen og medlem af Skatteudvalget Kristian Pihl Lorentzen (V) fast i dette debatindlæg.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Nye statslige jobs sætter strøm til hele Midt- og Vestjylland

I denne uge havde skatteministeren æren af at byde velkommen til 58 nye medarbejdere i Statens Administration på deres nye adresse i den nordjyske by Hjørring. Det var ikke blot et velkommen til Nordjylland, det var også startskuddet til den mest ambitiøse og største flytning af statslige arbejdspladser nogensinde. Ca. 4.000 i alt.

Regeringen ønsker et Danmark i bedre balance. Derfor er 38 byer i hele landet blevet tilgodeset med nye statslige arbejdspladser. Således også Midt- og Vestjylland. Blandt andet vil Natur- og Miljøklagenævnet sammen med Forbrugerklagenævnet rykke til Viborg med i omegnen af 150 arbejdspladser. Dele af Patent- og Varemærkestyrelsen rykker med 35 mand ind i Ikast, DMI rykker knap 10 mand til Karup, og SKAT opretter i stor stil nye stillinger til deres centre i både Herning og Ringkøbing.

Listen er ikke udtømt. I alt flyttes flere end 400 statslige arbejdspladser fra København til Midt- og Vestjylland. I Venstre er vi glade for at sætte strøm til områder i det midt- og vestjyske, hvor udviklingen måske ikke helt har kunnet følge med tempoet i hovedstaden. Ved at flytte nogle statslige arbejdspladser fra dyre adresser i København til Midt- og Vestjylland sætter vi handling bag ordene, når regeringen siger, vi ønsker et Danmark, der ikke knækker.

Med rette har der været mange skriverier i pressen om regeringens prioritering af at flytte 4.000 statslige arbejdspladser fra København til provinsen. Men vi vil gerne én gang for alle slå fast, at der med udflytningen ikke er tale om en stor spareøvelse. Det er derimod en klar politisk prioritering, som vi gerne poster penge i, fordi vi mener, det samlede billede vil skabe positive resultater i form af vækst og arbejdspladser til gavn for Midt- og Vestjylland og for Danmark som helhed.

Regeringen er i arbejdstøjet. Vi leverer endnu en gang på, hvad Venstre lovede i valgkampen. Det skaber et Danmark i bedre balance.

Indlægget har været bragt i en række regionale medier i marts 2016.