Skatteministeriet

Debatindlæg

Her på siden finder du debatindlæg skrevet af den nuværende skatteminister Morten Bødskov samt debatindlæg skrevet af tidligere skatteministre.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Debatindlæg

Ministerindlæg 12. november 2019

Nødvendigt med strengere krav til skatterådgiverne

Ministeren Regeringen har en klar ambition om at stille strengere krav til skatterådgiverne og en klar forventning til, at de tager ...

Ministerindlæg 25. september 2019

Der skal ryddes op efter udbytteskandalen

Ministeren Der er brug for at forny og genetablere den samfundskontrakt, der er mellem bankerne og samfundet. Her er min klare forventning, at bankerne forstår og påtager sig deres ansvar. Det skriver skatteminister Morten Bødskov i et indlæg bragt i Politiken onsdag d. 25. september.

Ministerindlæg 23. september 2019

Skatteminister: Regeringen går til kamp mod skatteundgåelse med nyt lovforslag

Ministeren Jeg er glad for, at vi går forrest i kampen mod skatteundgåelse, og jeg står fuldt ud på mål for den danske løsning. Det skriver skatteminister Morten Bødskov i et indlæg bragt i Børsen mandag d. 23. september.

Ministerindlæg 12. september 2019

Sådan får vi tilliden til skattesystemet tilbage

Ministeren Det er altafgørende for den danske velfærdsstat, at skattesystemet fungerer. Det kræver flere ressourcer, ikke bare flere computere. Det skriver skatteminister Morten Bødskov i en kronik i Politiken d. 12. september 2019.

Ministerindlæg 1. maj 2019

Vi skal forlange samfundssind af IT-giganterne

Ministeren Sammen med it-giganterne skal der udvikles nye internationale skatteregler, så de bidrager til fællesskabet der, hvor de skaber vækst. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et indlæg bragt af Jyllands-Posten onsdag den 1. maj.

Ministerindlæg 29. marts 2019

Dansk enegang om bagatelgrænser for Kina-pakker er ikke vejen frem

Ministeren Jeg lytter naturligvis gerne til mulige initiativer, der skal sikre, at der opkræves den rette importmoms. Men den rette løsning er ikke dansk enegang, da et nyt EU-direktiv om under to år moderniserer momsreglerne og fjerner bagatelgrænsen. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et indlæg bragt af Avisen Danmark fredag den 29. marts.

Ministerindlæg 6. marts 2019

Skal vi virkelig gøre Danmark fattigere, Mette?

Ministeren Socialdemokratiets 14 skattepolitiske forslag vil gøre Danmark til et fattigere sted. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et indlæg bragt af Børsen torsdag den 6. marts.

Ministerindlæg 5. marts 2019

Nøglen til et stærkt skattevæsen ligger hos medarbejderne

Ministeren Kursen er lagt om, og der er afsat historisk mange milliarder til investeringer i skatteforvaltningen. Nu skal der skabes ro om medarbejderne - for de er nøglen til et stærkt skattevæsen. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen og formand for HK Stat Rita Bundgaard i et fælles indlæg bragt af Avisen Danmark tirsdag den 5. marts.

Ministerindlæg 11. februar 2019

Er der håb for morgenkaffen?

Ejendomsvurdering Der er brug for at få nuancer og proportioner ind i Politikens dækning af ejendomsvurderingssystemet. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et indlæg bragt i Politiken mandag den 11. februar.

Ministerindlæg 11. februar 2019

Det er blevet billigere at være dansker

Ministeren Siden Venstre overtog regeringsmagten i 2015, er der indgået aftaler, som frem mod 2025 vil gøre det godt 27 mia. kr. billigere at være dansk borger og drive dansk virksomhed. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et indlæg bragt i en række regionale dagblade søndag den 10. februar.

Ministerindlæg 14. januar 2019

Vi har lært af fortidens fejl – nu skal vi have skattevæsenet sikkert ind i fremtiden

Skatteforvaltningen 2021 Genopretningsplanen for skatteforvaltningen – som på flere områder er bakket op af aftaler med brede flertal i Folketinget – vil skabe resultater. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i en kronik bragt i Berlingske den 26. december 2018.

Ministerindlæg 8. oktober 2018

Borgfred eller ej – skatteforvaltningen er i fremdrift

Skatteforvaltningen er i fremdrift - også selvom Socialdemokratiet giver udtryk for det modsatte. Sådan skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et debatsvar i Jyllands-Posten søndag den 7. oktober 2018.

Ministerindlæg 27. september 2018

Vi har brug for en oplyst debat om skattevæsenet

Det er åbenlyst for enhver, at det danske skattevæsen har været i en alvorlig krise. Det skal vi tale åbent om, ligesom ...

Ministerindlæg 27. september 2018

Borgfred eller kaos?

Den nye skatteforvaltning Socialdemokratiets brud med borgfreden får mig derfor til at tænke på Thorvald Staunings valgslogan fra 1935: Stauning eller kaos? Det Socialdemokratiet er i gang med nu, er netop at skabe kaos på et område, som har brug for ro. Min opfordring er derfor: Kære socialdemokrater. Kom tilbage på samarbejdets brede sti. Sådan skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et debatindlæg der bl.a. bringes i Nordjyske.

Ministerindlæg 2. maj 2018

Indskuddet på børneopsparingen kan fordobles

Beløbsgrænser Vi giver forældre og bedsteforældre bedre mulighed for at give deres børn og børnebørn et ekstra rygstød, når poderne vokser sig store og skal bevæge sig ind i voksenlivet, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et læserbrev bragt i Nordjyske den 2. maj 2018.

Ministerindlæg 18. april 2018

Grøn energi skal gavne både planeten og pengepungen

Grønne afgifter Når man kan få mere OG billigere grøn omstilling for pengene, så er det sund fornuft at gøre det, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et debatindlæg bragt på Altinget den 18. april.

Ministerindlæg 6. februar 2018

Husk at takke erhvervslivet for din velfærd

Selskabsskat Husker du at sende en venlig tanke til Danmarks selskaber og virksomheder, når du sidder i venteværelset hos lægen inden din gratis konsultation? Sådan spørger skatteminister Karsten Lauritzen i et debatindlæg bragt den 31. januar på Finans.dk

Ministerindlæg 6. november 2017

Stor og nødvendig genopbygning af Skattevæsenet: Her er lidt fakta

Skatteforvaltningen 2021 Jeg ikke blind for, at de store omvæltninger i skattevæsenet lige nu skaber usikkerhed. Det er en bekymring, jeg tager alvorligt. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette debatindlæg, der blev bragt i Berlingske den 6. november.

Ministerindlæg 2. oktober 2017

Der kommer et loft - men lad os diskutere, hvor det skal ligge

Børne- og ungeydelse Vi gør især de store flygtningefamilier en bjørnetjeneste, når vi giver dem mulighed for helt eller delvist at leve af vores høje børnecheck. Det skriver skatteminister Karsten Lauritzen i dette debatindlæg, der blev bragt i Politiken den 30. september.

Ministerindlæg 5. september 2017

Regeringen løber ikke fra regningen – vi investerer massivt

Skatteforvaltningen 2021 Faktum er, at vi er den første regering i mere end 10 år, der afsætter flere penge. Markant flere. Og jeg bruger som skatteminister de fleste af mine vågne timer på at bygge en endnu stærkere skatteforvaltning, end vi har i dag, skriver skatteminister Karsten Lauritzen i et debatsvar til Rita Bundgaard, fmd., HK STAT, som er bragt i Politiken den 5. september.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og styrelser under Skatteministeriet.