Fra ansøgning til ansættelse

Er du blandt de mest kvalificerede ansøgere til en stilling, vil du blive kaldt til samtale. Læs mere om, hvordan du søger, ansættelsesprocessen - og hvordan du forbereder dig til samtalen.

 • Jobansøgningen

  Du ansøger via vores elektroniske rekrutteringsplatform, hvor du skal vedhæfte en motiveret ansøgning, CV og relevante dokumenter. Du modtager en kvittering på e-mail, når din ansøgning er modtaget.

  Vi indkalder de bedst kvalificerede ansøgere til samtale. Ansættelsesprocessen består ofte af to samtaler, hvor der kan indgå en eller flere tests.

  Du kan se alle ledige stillinger her

 • Jobsamtalen

  Hvis vi vurderer, at der er et godt match mellem stillingen og dine kvalifikationer, vil du blive kaldt til samtale. Jobsamtalen består typisk af to samtaler.

  1. samtale

  Til den første samtale inviterer vi typisk de 3-6 bedst kvalificerede kandidater. Her møder du kontorchefen og eventuelt en medarbejder fra det pågældende kontor. Formålet med samtalen er at lære dig bedre at kende og få et indblik i dine faglige kvalifikationer og motivationen for stillingen. Samtidig vil vi fortælle om Skatteministeriet, arbejdsopgaverne i kontoret og vores arbejdsvilkår.

  2. samtale

  Hvis vi ud fra første samtale vurderer, at du er blandt de bedst egnede, vil du blive inviteret til 2. samtale. Vi inviterer typisk 1-2 kandidater til 2. samtale, hvor kontor- og afdelingschefen som oftest deltager. Til 2. samtale vil vi spørge uddybende ind til dine kompetencer og konkrete erfaringer. 

  Efter samtalerne vil du få en telefonisk tilbagemelding. Kommer du ikke til samtale, sender vi dig et skriftligt afslag, så hurtigt det kan lade sig gøre.

 • Gode råd til samtalen

  For at have den bedste forudsætning for samtalen, har vi samlet et par gode tips:

  • Vær dig selv

  Vi sætter pris på ærlighed. Vi kan danne os det bedst mulige indtryk af dig, hvis du er ærlig i fremstillingen af dig selv.

  • Vær konkret

  Konkrete eksempler giver et tydeligere billede af dine kvalifikationer.

  • Vær afslappet

  Vi er interesserede i at lære dig at kende og i, at du får en god oplevelse til samtalen.

  • Vær nysgerrig

  Vi sætter pris på gode spørgsmål og vil gerne fortælle om vores arbejdsplads og den konkrete stilling.

 • Jobtilbud

  Efter 2. samtale udvælger vi den kandidat, der er det bedste match til jobbet.

  Hvis du tilbydes jobbet, vil du modtage et ansættelsestilbud. Som ansat i staten bliver du lønnet inden for rammerne af den gældende overenskomst. 

  Læs mere om introduktionsforløb og opstart