Skatteministeriet

Punktafgifter

Oversigt over samtlige sider om emnet.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Punktafgifter

26. april 2019

Isafgiftsloven

Punktafgifter Afgiftssatser i lov om afgift af konsum-is

26. april 2019

Øl- og vinafgiftsloven

Punktafgifter Afgiftssatser i lov om afgift af øl, vin og frugtvin m.m. (øl- og vinafgiftsloven)

26. april 2019

Forbrugsafgiftsloven

Punktafgifter Afgiftssatser i lov om forskellige forbrugsafgifter

1. april 2019

Tinglysningsafgiftsloven

Tinglysningsafgift Afgiftssatser i lov om afgift af tinglysning af ejer- og panterettigheder m.v. (tinglysningsafgiftsloven)

20. november 2018

Chokoladeafgiftsloven

Punktafgifter Afgiftssatser i lov om afgift af chokolade- og sukkervarer m.m. (chokoladeafgiftsloven)

11. oktober 2018

Spiritusafgiftsloven

Punktafgifter Afgiftssatser i lov om afgift af spiritus m.m. (spiritusafgiftsloven)

11. oktober 2018

Tobaksafgiftsloven

Punktafgifter Afgiftssatser i lov om tobaksafgifter (tobaksafgiftsloven)

Pressemeddelelse 12. november 2017

Erhvervspakke: Afgifter for 720 mio. kr. fjernes og sænkes

Punktafgifter Med en markant afgiftslempelse på 720 mio. kr. årligt gør regeringen det sammen med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre billigere at være dansker, lettere at drive virksomhed og mindre attraktivt at grænsehandle. Punktafgifterne på blandt andet nødder, te og regntøj afskaffes, ligesom afgifterne på elvarme og en række grænsehandelsfølsomme varer sænkes.

Politisk udspil 12. november 2017

Aftale om erhvervs og iværksætterinitiativer

Punktafgifter Regeringen er sammen med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre enige om en aftale om erhvervs og iværksætterinitiativer.

Rapport 25. oktober 2017

Sanering af punktafgifter

Punktafgifter Rapporten fra Skatteministeriet viser, at der er skattefagligt grundlag for at afskaffe og sanere en række punktafgifter som eksempelvis afgifterne på kaffe og te. Analysen er blevet udarbejdet af en tværministeriel arbejdsgruppe med Skatteministeriet som formand og sekretariat. Samtidig har et såkaldt saneringsudvalg – bestående af erhvervs- og brancheorganisationer – bistået arbejdsgruppen i analysearbejdet.

Pressemeddelelse 25. oktober 2017

Ny rapport giver fagligt grundlag for sanering i punktafgifter

Punktafgifter En ny rapport fra Skatteministeriet viser, at der er skattefagligt grundlag for at afskaffe og sanere en række punktafgifter som eksempelvis kaffe og te. Der er endnu ikke taget politisk stilling til rapportens anbefalinger, der vil indgå i drøftelserne af regeringens erhvervs- og iværksætterudspil.

Nyhed 3. februar 2016

Regeringen vil rydde op i punktafgifter

Forenkling Regeringen sætter nu gang i arbejdet med at rydde op i virvaret af punktafgifter. Et vigtigt mål er at lette erhvervslivet for administrativt bøvl. Arbejdet vil ske i samarbejde med repræsentanter fra erhvervslivet.

Nyhed 11. maj 2015

Regeringens samlede vækstinitiativer på skatteområdet

Punktafgifter Regeringen har fremlagt et samlet vækstudspil, der vil skabe bedre vilkår for virksomheder og iværksættere. På skatteområdet omhandler de konkrete vækstinitiativer blandt andet en lempelse af skattereglerne for afskrivning af investeringer i forskning og udvikling samt en lempet model for succession til erhvervsdrivende fonde. Derudover ønsker regeringen ikke at indføre reklameafgiften.