Skatteministeriet

Gæld

Oversigt over samtlige sider om emnet.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Gæld

Pressemeddelelse 20. december 2019

Gældsstyrelsen bruger nyt inddrivelsessystem til at varsle 150.000 skyldnere om lønindeholdelse

Gæld Afløseren for det fejlramte it-system EFI begynder at give resultater. Nu er mere end 150.000 skyldnere via det nye gældsinddrivelsessystem blevet varslet om, at Gældsstyrelsen trækker dem i løn, hvis de ikke betaler deres gæld.

Pressemeddelelse 6. december 2019

Gældsstyrelsen inddriver rekordhøjt beløb af danskernes gæld

Gæld Gældsstyrelsen har pr. 1. november 2019 inddrevet ca. 7,3 milliarder kroner af borgere og virksomheders gæld til det offentlige. Det er ca. 1 mia. kr. mere end på samme tidspunkt i 2018, ligesom det er 200 millioner kroner mere, end der blev inddrevet hele sidste år.

Pressemeddelelse 5. september 2019

Skatteminister: Det kommer til at tage år at få gældsinddrivelsen op i fulde omdrejninger

Gæld Implementeringen af det nye gældsinddrivelsessystem PSRM får i dag kritik i en beretning fra Rigsrevisionen. Problemerne på gældsområdet er ikke nye og vidner om et område, hvor der stadig er store udfordringer, mener Morten Bødskov. Han vil fremlægge en samlet, realistisk plan inden for kort tid.

Nyhed 12. april 2019

Danskerne har fået modregnet gæld for over 1 mia. kr. i overskydende skat

Gæld Gældsstyrelsen har foreløbigt inddrevet ca. 1,1 mia. kr. ved at modregne gæld i udbetalingen af overskydende skat fra 2018. I gennemsnit har danskerne fået modregnet gæld for ca. 2.850 kr. i deres overskydende skat.

Nyhed 8. april 2019

3,6 mia. kr. inddrevet ved at modregne gæld i udbetalinger

Gæld Modregning er et af de mest effektive værktøjer, Gældsstyrelsen har til rådighed. Værktøjet giver Gældsstyrelsen mulighed for automatisk at tilbageholde udbetalinger fra alle myndigheder og bruge pengene til at afdrage skyldneres gæld til det offentlige.

Nyhed 26. marts 2019

7,1 mia. kr. af danskernes gæld er kommet i kassen

Gæld Gældsstyrelsen har i 2018 inddrevet 7,1 mia. kr. af danskernes gæld til det offentlige. Provenuet er det højeste siden 2013.

Politisk udspil 23. februar 2018

Stærkere indsats til inddrivelse af SU-gæld i udlandet

Gæld Med 7 konkrete initiativer vil regeringen sætte ind for at sikre, at udenlandske statsborgere betaler deres SU-gæld.

Politisk udspil 8. juni 2017

Aftale om styrkelse af den offentlige gældsinddrivelse

Gæld Som et afgørende led i oprydningen efter den kuldsejlede gældsinddrivelse er alle Folketingets partier enige om at afskrive gæld til et beløb på 5,8 mia. kr., som har en reel værdi af 1 mia. kr. Især småbeløb fra personer uden betalingsevne afskrives, mens politibøder og gæld hos store skyldnere vil blive forsøgt inddrevet.

Nyhed 30. oktober 2015

Mere retvisende opgørelse af danskernes gæld

SKAT Danmarks Statistik vil fremover opgøre danskernes gæld til det offentlige på en mere retvisende måde i nationalregnskabet

Nyhed 6. oktober 2015

Regeringen vil hindre forældet gæld, mens it-problemer løses

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen fremsætter i dag et lovforslag, som skal sikre, at skyldneres gæld til det offentlige ikke forældes utilsigtet. Det sker efter suspenderingen af al automatisk inddrivelse af gæld via it-systemet EFI.

Ministerindlæg 16. marts 2015

Jeg har ikke opgivet at inddrive danskernes skattegæld

Restancer En læser skriver i et indlæg i Nordjyske, at skatteministeren har opgivet at inddrive 34 mia. kr. af danskernes gæld til det offentlige. Men det er på ingen måde tilfældet, svarer skatteministeren i denne replik, der blev bragt i samme avis d. 10. marts 2015.