Skatteministeriet

Bo- og gaveafgift

Oversigt over samtlige sider om emnet.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Bo- og gaveafgift

Nyhed 11. december 2019

Ekspertgruppe skal se på værdiansættelse af virksomheder

Bo- og gaveafgift Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige om at nedsætte en ekspertgruppe, der skal se nærmere på mulige modeller for værdiansættelse af familieejede virksomheder i forbindelse med generationsskifte.

Aktuelle skattetal 4. april 2017

6 ud af 10 privatansatte arbejder i familieejede virksomheder

Bo- og gaveafgift Familieejede virksomheder beskæftiger 6 ud af 10 privatansatte og står for mere end 70 pct. af den danske eksport. En nedsættelse af bo- og gaveafgiften vil kunne bidrage til at styrke investeringsvilkårene for familieejede virksomheder.

Nyhed 4. april 2017

Lavere bo- og gaveafgift gavner tusindvis af familieejede virksomheder

Bo- og gaveafgift De familieejede virksomheder i Danmark står for 70 pct. af dansk eksport og beskæftiger 6 ud 10 privatansatte herhjemme. I dag førstebehandler Folketinget regeringens forslag om at sænke bo- og gaveafgiften markant over de kommende år, og det gavner tusindvis af familieejede virksomheder i Danmark.

Ministerindlæg 24. november 2015

Virksomhederne har intet at klage over

Bo- og gaveafgift Skatteminister Karsten Lauritzen forklarer i dette indlæg, bragt 24. november i Børsen, hvordan danske virksomheder bliver tilgodeset højere ved nedsættelse af bo- og gaveafgiften end ved afskaffelse af formueskattekursen alene.

Pressemeddelelse 19. november 2015

Regeringen lemper beskatningen af familieejede virksomheder

Bo- og gaveafgift Regeringen nedsætter bo- og gaveafgiften for familieejede virksomheder fra 15 procent til ca. 5 procent frem mod 2020. Samlet set afsætter regeringen 3,1 mia. kroner i perioden. Dermed forbedres vilkårene for virksomheder, der står over for et generationsskifte, markant.

Nyhed 19. november 2015

Finanslov letter skatter og afgifter til borgere og virksomheder med 4 mia.

Finanslov Borgere og virksomheder skal betale 4 mia. kroner mindre i skatter og afgifter i 2016. Det fremgår af den finanslov, som regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative torsdag har indgået. Finansloven indeholder en række konkrete initiativer på skatteområdet.

Ministerindlæg 16. februar 2015

Nødvendigt at stoppe aggressive skatterådgivere med nye regler

Bo- og gaveafgift Børsen skrev onsdag, at familieejede virksomheder truer med lukning, fordi regeringen i sidste uge besluttede at afskaffe den såkaldte formueskattekurs ved overdragelse af unoterede aktier til familiemedlemmer. Det er naturligvis ikke hensigten med indgrebet, at sunde familieejede virksomheder skal lukkes eller flyttes til udlandet.

Pressemeddelelse 5. februar 2015

Regeringen lukker aktie-skattehul

Bo- og gaveafgift Regeringen ophæver den såkaldte formueskattekurs, som er blevet benyttet til at værdiansætte aktier. Ophævelsen sker for at lukke et aktie-skattehul, samt sikre at aktier beskattes af deres reelle værdi.