Skatteministeriet

Pressemeddelelser

Pressemeddelelser fra Skatteministeriet.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Pressemeddelelser

Pressemeddelelse 20. december 2019

Gældsstyrelsen bruger nyt inddrivelsessystem til at varsle 150.000 skyldnere om lønindeholdelse

Gæld Afløseren for det fejlramte it-system EFI begynder at give resultater. Nu er mere end 150.000 skyldnere via det nye gældsinddrivelsessystem blevet varslet om, at Gældsstyrelsen trækker dem i løn, hvis de ikke betaler deres gæld.

Pressemeddelelse 13. december 2019

Ny formand for Skatterådet

Skatterådet Jane Bolander er udnævnt som ny formand for Skatterådet pr. 1. januar 2020. Jane Bolander afløser Hanne Søgaard Hansen, der efter eget ønske fratræder stillingen efter at have fungeret som formand for Skatterådet siden 2010.

Pressemeddelelse 11. december 2019

Regeringen sikrer økonomisk håndsrækning til unge landmænd

Ministeren Et forslag om at indføre en ny sælgerpantebrevsmodel får støtte fra regeringen. Det betyder, at fx unge landmænd i fremtiden får bedre mulighed for at finansiere købet af et landbrug.

Pressemeddelelse 6. december 2019

Gældsstyrelsen inddriver rekordhøjt beløb af danskernes gæld

Gæld Gældsstyrelsen har pr. 1. november 2019 inddrevet ca. 7,3 milliarder kroner af borgere og virksomheders gæld til det offentlige. Det er ca. 1 mia. kr. mere end på samme tidspunkt i 2018, ligesom det er 200 millioner kroner mere, end der blev inddrevet hele sidste år.

Pressemeddelelse 3. december 2019

Ny Medarbejder- og Kompetencestyrelse får direktør

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen Den nye styrelse med ansvar for statens overenskomstforhandlinger – Medarbejder- og Kompetencestyrelsen – får Signe Friberg Nielsen som ny direktør.

Pressemeddelelse 3. december 2019

Skatteminister: Historisk høj bevilling til skattevæsenet

Finanslov Med aftale om finanslov for 2020 får skatteforvaltningen et markant løft på 1,7 mia. kr. Regeringen prioriterer genopretning og styrket skattekontrol med den højeste samlede bevilling i nyere tid.

Pressemeddelelse 28. november 2019

Skatteminister: Nyt værktøj i kampen mod sort økonomi

Sort arbejde Virksomheder skal kunne pålægges at bruge et digitalt salgsregistreringssystem, hvis der er mistanke om sort økonomi. Det er et godt værktøj i kampen mod de virksomheder, der bevidst snyder den danske statskasse, mener skatteminister Morten Bødskov.

Pressemeddelelse 21. november 2019

Regeringen lukker fradragsfinte for leasingbiler

Ministeren Leasingfirmaer har kunnet få fradrag for særligt slidte køretøjer, selv om de var under et halvt år gamle. Det er ikke rimeligt, og derfor er den mulighed nu lukket, siger skatteminister Morten Bødskov.

Pressemeddelelse 18. november 2019

Nulskattesagen: De berørte boligejere efteropkræves tre år tilbage i tid

Ejendomsbeskatning Regeringen og et bredt flertal i Folketinget er enige om, at de boligejere, som gennem en årrække ikke har betalt ejendomsværdiskat, skal efteropkræves i op til tre år. Skatteminister Morten Bødskov er glad for, at der nu er fundet en balanceret løsning, så boligejerne kan komme videre.

Pressemeddelelse 15. november 2019

De yngste danskere har på 10 år mere end halveret deres restskat

Restskat Over de seneste 10 år er det beløb, borgere under 30 år betaler i restskat, blevet mere end halveret. I 2009 var beløbet på hele 1 mia. kr., men i 2018 er beløbet faldet til 450 mio. kr.

Pressemeddelelse 14. november 2019

Skatteminister: Stop for støtte til klager i sager om refusion af udbytteskat

Ministeren Fra 1. januar 2020 har typisk udenlandske selskaber, pensionskasser og fonde ikke længere mulighed for at få godtgjort deres udgifter til rådgivere, når de klager over afgørelser i sager om refusion af udbytteskat. Det har Folketinget netop vedtaget.

Pressemeddelelse 7. november 2019

Skærpet kontrol virker: Toldere finder markant flere ulovlige våben

Kontrol Der har været en voldsom stigning i antallet af ulovlige våben, der bliver beslaglagt i tolden. Toldstyrelsen har skærpet kontrollen, og det har været nødvendigt, vurderer skatteministeren.

Pressemeddelelse 6. november 2019

Skatteminister: Strengere krav til skatterådgiverne

Ministeren Skatterådgivere skal med lov forpligtes til at indberette skattemæssige ordninger, der potentielt kan anvendes til aggressiv skatteplanlægning. Det er en del af et lovforslag, som Skatteminister Morten Bødskov fremsætter d. 6. november.

Pressemeddelelse 23. oktober 2019

Skatteminister klar med eftersyn af akutte it-problemer

Ministeren Regeringens eftersyn af skattevæsenets akutte it-problemer viser, at der på flere områder er behov for at skubbe tidsfrister og investere massivt allerede i 2020. Regeringen er klar med i alt 1,7 mia. kr. i 2020. Samtidig etableres et uafhængigt It-tilsyn og en ny whistleblowerordning.

Pressemeddelelse 23. oktober 2019

Pressemøde om eftersyn af skattevæsenets akutte it-problemer

Ministeren Skatteminister Morten Bødskov vil på et pressemøde onsdag den 23. oktober kl. 11.00 præsentere regeringens eftersyn af skattevæsenets akutte it-problemer.

Pressemeddelelse 1. oktober 2019

Udnyttelse af skatteregler skal stoppes

Skatteadministration Det skal være slut med, at hovedaktionærer og kapitalfondspartnere utilsigtet udnytter lovgivningen til skattemæssige fordele. Regeringen lægger derfor op til en række justeringer, der skal hindre omgåelse af skattelovgivningen.

Pressemeddelelse 27. september 2019

Statens overenskomstforhandlinger flyttes til nyoprettet Medarbejder- og Kompetencestyrelse

Ministeren Respekt og dialog er nøgleord for skatteminister Morten Bødskov, der fremover har statens overenskomstforhandlinger under sig. Arbejdet forankres i en nyoprettet Medarbejder- og Kompetencestyrelse, der ud over arbejdet med statens overenskomstforhandlinger også får ansvar for fællesstatslige opgaver i forhold til arbejdsmiljø, kompetenceudvikling og ledelse

Pressemeddelelse 26. september 2019

Regeringen prioriterer velfærd frem for skattelettelser

Ministeren Omprioriteringsbidraget skal afskaffes og velfærden forbedres, så bedre uddannede unge kan bidrage til at skabe job og vækst. Regningen skal betales ved blandt andet at annullere tre skatterabatter fra den tidligere regering.

Pressemeddelelse 16. september 2019

Skatteminister: Vi skal have en udbyttemodel, der er helt anderledes skrap

Ministeren Skatteminister Morten Bødskov vil have en ny og skrappere model for udbytteskat. Bankerne skal tage et større ansvar og såkaldte udbyttefrikort skal helt afskaffes. Samtidig kalder han det et gennembrud, at Skattestyrelsen har fået millioner af nye oplysninger fra Dubai.

Pressemeddelelse 14. september 2019

Skatteminister: Organisationer skal kunne få godtgjort visse afgifter, når de donerer overskudsvarer til humanitære formål

Afgiftssatser Organisationer og foreninger, der anvender overskudsvarer til humanitære formål skal have mulighed for at få godtgjort visse afgifter. Det er en del af et lovforslag skatteminister Morten Bødskov genfremsætter, når Folketinget åbner igen.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og styrelser under Skatteministeriet.