Skatteministeriet

Pressemeddelelser

Pressemeddelelser fra Skatteministeriet.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Pressemeddelelser

Pressemeddelelse 1. oktober 2019

Udnyttelse af skatteregler skal stoppes

Skatteadministration Det skal være slut med, at hovedaktionærer og kapitalfondspartnere utilsigtet udnytter lovgivningen til skattemæssige fordele. Regeringen lægger derfor op til en række justeringer, der skal hindre omgåelse af skattelovgivningen.

Pressemeddelelse 27. september 2019

Statens overenskomstforhandlinger flyttes til nyoprettet Medarbejder- og Kompetencestyrelse

Ministeren Respekt og dialog er nøgleord for skatteminister Morten Bødskov, der fremover har statens overenskomstforhandlinger under sig. Arbejdet forankres i en nyoprettet Medarbejder- og Kompetencestyrelse, der ud over arbejdet med statens overenskomstforhandlinger også får ansvar for fællesstatslige opgaver i forhold til arbejdsmiljø, kompetenceudvikling og ledelse

Pressemeddelelse 26. september 2019

Regeringen prioriterer velfærd frem for skattelettelser

Ministeren Omprioriteringsbidraget skal afskaffes og velfærden forbedres, så bedre uddannede unge kan bidrage til at skabe job og vækst. Regningen skal betales ved blandt andet at annullere tre skatterabatter fra den tidligere regering.

Pressemeddelelse 16. september 2019

Skatteminister: Vi skal have en udbyttemodel, der er helt anderledes skrap

Ministeren Skatteminister Morten Bødskov vil have en ny og skrappere model for udbytteskat. Bankerne skal tage et større ansvar og såkaldte udbyttefrikort skal helt afskaffes. Samtidig kalder han det et gennembrud, at Skattestyrelsen har fået millioner af nye oplysninger fra Dubai.

Pressemeddelelse 14. september 2019

Skatteminister: Organisationer skal kunne få godtgjort visse afgifter, når de donerer overskudsvarer til humanitære formål

Afgiftssatser Organisationer og foreninger, der anvender overskudsvarer til humanitære formål skal have mulighed for at få godtgjort visse afgifter. Det er en del af et lovforslag skatteminister Morten Bødskov genfremsætter, når Folketinget åbner igen.

Pressemeddelelse 12. september 2019

Danmark skal være i front mod skatteundgåelse

EU Regeringen vil sørge for, at Danmark lever op til sine internationale forpligtelser, og at der sker fuld implementering af skatteundgåelsesdirektivet.

Pressemeddelelse 5. september 2019

Skatteminister: Det kommer til at tage år at få gældsinddrivelsen op i fulde omdrejninger

Gæld Implementeringen af det nye gældsinddrivelsessystem PSRM får i dag kritik i en beretning fra Rigsrevisionen. Problemerne på gældsområdet er ikke nye og vidner om et område, hvor der stadig er store udfordringer, mener Morten Bødskov. Han vil fremlægge en samlet, realistisk plan inden for kort tid.

Pressemeddelelse 16. august 2019

Skatteminister: VLAK-regeringen har efterladt store problemer og milliardregning

Skatteadministration Statsrevisorerne har i dag udtrykt kritik af Skatteministeriet pba. af tre beretninger fra Rigsrevisionen. Skatteminister Morten Bødskov slår fast, at der ligger mange års genopretningsarbejde forude, og at det er en hovedprioritet for regeringen at genskabe tilliden til skattemyndighederne.

Pressemeddelelse 12. august 2019

Skatteministeren ansætter særlig rådgiver

Ministeren Skatteministeriet har ansat Jakob Eldrup Lauesen som særlig rådgiver for skatteminister Morten Bødskov.

Pressemeddelelse 4. juli 2019

Skatteminister tilfreds med Advokatnævnets afgørelse

Ministeren En række advokater hos advokatfirmaet Bech-Bruun var inhabile, da de påtog sig opgaven med at udføre den uvildige advokatundersøgelse om udbytteskat for Skatteministeriet. Afgørelsen betyder, at salæret på 3,5 mio. kr. skal tilbagebetales til Skatteministeriet, og flere involverede advokater får bøder

Pressemeddelelse 29. maj 2019

Udbyttesagen: Skattestyrelsen indgår milliardforlig med amerikanske pensionsplaner

Ministeren 61 amerikanske pensionsplaner tilbagebetaler ca. 1,6 mia. kr., som er udbetalt i udbytterefusion i perioden 2012-15.

Pressemeddelelse 29. maj 2019

Pressemøde om nyt forlig i udbyttesagen

Ministeren På et pressemøde i Skatteministeriet den 29. maj kl. 15.00 vil skatteminister Karsten Lauritzen orientere om, at Skattestyrelsen i går aftes dansk tid er lykkedes med at indgå et forlig til et anseeligt beløb i udbyttesagen.

Pressemeddelelse 3. maj 2019

De sidste sten ryddes af vejen, inden de nye ejendomsvurderinger udsendes

Ejendomsvurdering Skatteminister Karsten Lauritzen har drøftet tilbagebetaling til ejendomsejere, der er blevet fejlopkrævet grundskyld samt den såkaldte nulskattesag med forligskredsen. Ministeren ønsker, at der arbejdes videre med modeller for ændring af genoptagelsesreglerne.

Pressemeddelelse 3. maj 2019

Meget høje cigaretafgifter kan blive dyrt for samfundsøkonomien

Afgiftssatser Markant højere cigaretafgifter kan blive dyrt for samfundsøkonomien og de offentlige finanser. Det viser en ny Skatteøkonomisk Analyse fra Skatteministeriet.

Pressemeddelelse 29. april 2019

Ny dansk-fransk DBO vil gavne danske virksomheder og pensionister i Frankrig

Internationalt Skatteminister Karsten Lauritzen er lykkedes med at indgå en principaftale med Frankrig om beskatningen af pensioner i en ny dobbeltbeskatningsoverenskomst. Det er derfor forventningen, at der indgås en endelig aftale på baggrund af erklæringen, som vil være en forbedring for Danmark ift. den hidtidige aftale, som Danmark opsagde i 2008. Aftalen vil komme danske virksomheder og pensionister i Frankrig til gavn.

Pressemeddelelse 26. april 2019

Beskatning for veterankøretøjer skal forenkles

Ministeren Reglerne for beskatning af veteranbiler er komplicerede og vanskelige at kontrollere. Derfor lægger skatteministeren og Dansk Folkeparti nu op til en forenkling, hvor det såkaldte originalitetskrav afskaffes.

Pressemeddelelse 12. april 2019

Over 40.000 jobansøgninger blev i 2018 sendt til den danske skatteforvaltning

Den nye skatteforvaltning Der er stor interesse for at arbejde i den nye skatteforvaltning. De syv nye styrelser har alene i 2018 modtaget 41.210 ansøgninger fra eksterne kandidater. Det viser, at skatteforvaltningen er en attraktiv arbejdsplads, mener skatteministeren.

Pressemeddelelse 12. april 2019

Skatteminister Karsten Lauritzen er klar med sin femte retssikkerhedspakke

Retssikkerhed Skatteminister Karsten Lauritzen har i dag præsenteret sin femte retssikkerhedspakke – Et opgør med urimelige skatteregler. Med den femte pakke lægges der op til yderligere initiativer, der skal styrke retssikkerheden for borgere og virksomheder, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Pressemeddelelse 9. april 2019

Skatteminister Karsten Lauritzen præsenterer i dag sin seneste bølge af forenklingstiltag på gældsområdet

Ministeren I dag har skatteminister Karsten Lauritzen præsenteret endnu et lovforslag om forenkling af gældsområdet. Lovforslaget indeholder ni konkrete tiltag, som skal understøtte en mere effektiv inddrivelse af danskernes gæld til det offentlige. Med det seneste lovforslag har ministeren siden 2016 fremsat 32 forenklingstiltag på området.

Pressemeddelelse 4. april 2019

Historisk aftale med Airbnb træder i kraft fra 1. juli 2019

Deleøkonomi Airbnb begynder som den første deleøkonomiske platform at dele oplysninger med skattemyndighederne om danskernes indtægter fra udlejning. Oplysninger vil omfatte udlejning, som foretages efter d. 1. juli 2019. Fra 2021 deles oplysningerne helt automatisk. Aftalen med Airbnb er nu en realitet.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og styrelser under Skatteministeriet.