Skatteministeriet

Pressemeddelelser

Pressemeddelelser fra Skatteministeriet.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Pressemeddelelser

Pressemeddelelse 4. oktober 2016

Indkaldelse til pressemøde om nye ejendomsvurderinger og boligbeskatning

Ejendomsvurdering Skatteminister Karsten Lauritzen vil i morgen på et pressemøde præsentere regeringens udspil til nye ejendomsvurderinger og boligbeskatning.

Pressemeddelelse 29. september 2016

Minister: Nyt skattelovråd skal forenkle skattereglerne

Ministeren Karsten Lauritzen har nu nedsat et skattelovråd med økonomiske og juridiske eksperter, som skal se på, om de nuværende skatteregler er enkle og tidssvarende. En gevinst for borgernes og virksomhedernes retssikkerhed, mener skatteministeren.

Pressemeddelelse 16. september 2016

Dansk it-virksomhed vinder udbud om første fase af nyt inddrivelsessystem

Departementet Den danske virksomhed Netcompany har vundet udbuddet om at bygge første fase af det nye system for inddrivelse af offentlige restancer. For skatteminister Karsten Lauritzen er det et vigtigt skridt at investere i it, der virker.

Pressemeddelelse 14. september 2016

Skatteministeriet stævner leverandørerne bag EFI

SKAT It-systemet Ét Fælles Inddrivelsessystem (EFI) slog fejl og blev lukket ned i september 2015. Skatteministeriet går nu rettens vej for at få fastslået, at leverandørerne har et ansvar for de store økonomiske tab. Leverandørerne stævnes derfor for knap 700 mio. kr.

Pressemeddelelse 8. september 2016

Ikke grundlag for tjenstlige forhør i udbyttesagen - minister har indkaldt Folketingets partier til drøftelser

SKAT Kammeradvokaten konkluderer, at der ikke er grundlag for at indlede tjenstlige forhør mod tre chefer, som SKAT sidste år hjemsendte. Skatteminister Karsten Lauritzen har i dag orienteret Folketingets partier om, at SKAT derfor ikke gennemfører forhørene. Ministeren drøfter nu sagen med partierne.

Pressemeddelelse 7. september 2016

Skatteminister klar til køb af lækkede oplysninger fra Panama Papers

Skattely Som følge af bred politisk opbakning har SKAT tilladelse til at købe data fra de såkaldte Panama Papers, som man har modtaget et anonymt tilbud på. SKAT vurderer på baggrund af en stikprøve, at materialet indeholder relevante og valide oplysninger om flere hundrede danske skatteydere.

Pressemeddelelse 30. august 2016

Skatteministeren: Vi skylder at belønne dem, der hver morgen står op og tager på arbejde

Jobreform Skatten på arbejde skal ned, og flere skal have mere ud af at gå fra offentlig forsørgelse til selvforsørgelse. Det handler helt grundlæggende om rimelighed, mener skatteminister Karsten Lauritzen. Han præsenterer i dag JobReform II, der giver 3,1 mio. danskere en skattelempelse.

Pressemeddelelse 26. august 2016

Regeringen vil investere milliarder i flere medarbejdere og ny it til skattevæsenet

Skatteadministration Over de kommende år vil regeringen investere op mod syv milliarder kroner i at modernisere og fremtidssikre det danske skattevæsen. Pengene skal især gå til 2.000 nye medarbejdere og en ny digital infrastruktur. Vi skal løfte skattevæsenet ind i det 21. århundrede, understreger skatteminister Karsten Lauritzen.

Pressemeddelelse 26. august 2016

Ny organisering skal sikre et bedre og mere effektivt skattevæsen

Skatteadministration Med en ambitiøs investeringsplan vil regeringen bygge et helt nyt fundament under skattevæsenet. Som led i planen erstattes SKAT af en række mindre og specialiserede styrelser. Det skal blandt andet sikre et stærkere fokus på kerneopgaverne samt styrke fagligheden blandt ledere og medarbejdere.

Pressemeddelelse 25. august 2016

Indkaldelse til pressemøde om investeringer i fremtidens skattevæsen

SKAT Skatteminister Karsten Lauritzen vil i morgen på et pressemøde præsentere planerne for fremtidens skattevæsen.

Pressemeddelelse 23. august 2016

Endelig opgørelse fra SKAT om formodet svindel med udbytteskat

SKAT SKAT har gennemgået titusindvis af anmodninger om refusion af udbytteskat og kan nu opgøre omfanget af den formodede svindel. SKAT har nu meldt yderligere svindel for 3,2 mia. kr. til Bagmandspolitiet, hvorefter den samlede svindel med udbytteskat kan opgøres til 12,3 mia. kr.

Pressemeddelelse 15. juni 2016

Skatteminister: Glædeligt milliardfald i grænsehandlen

Grænsehandel En ny rapport fra Skatteministeriet viser, at grænsehandlen er faldet med knap 3 mia. kr. siden 2013. Skatteminister Karsten Lauritzen glæder sig over udviklingen, som ifølge ministeren afspejler, at de seneste års afgiftsnedsættelser har virket efter hensigten.

Pressemeddelelse 11. maj 2016

Skatteministeren tager ’PodKarsten’ rundt i Danmark

Ministeren Tre byer får besøg af skatteminister Karsten Lauritzen, når han i maj og juni tager sit Facebook-koncept PodKarsten ud i landet. Målet er at åbne dialogen med skatteyderne og at tage et skridt på vejen til at genskabe tilliden til SKAT og skattesystemet.

Pressemeddelelse 10. maj 2016

Lauritzen og Lilleholt: Nødvendigt at tage et opgør med PSO-afgiften

Energiafgifter Ny analyse af danske energiafgifter og tilskud til energi viser, at den grønne omstilling kan finansieres smartere og billigere. PSO-afgiften er ifølge analysen dyr og ineffektiv, og der er god samfundsøkonomi i at skrotte den. Regeringen er derfor på vej med et samlet udspil.

Pressemeddelelse 10. maj 2016

Afgifts- og tilskudsanalyse: Grøn omstilling kan gøres smartere og billigere

Energiafgifter Som led i Energiaftale 2012 besluttede et bredt flertal i Folketinget at analysere indretningen af energiafgifterne og tilskuddene til vedvarende energi. Første del af analysearbejdet er nu klar til offentliggørelse.

Pressemeddelelse 3. maj 2016

Bred enighed om ny retssikkerhedspakke med skatteborgerne i centrum

Retssikkerhed I dag offentliggør skatteminister Karsten Lauritzen Retssikkerhedspakke II, som med en række initiativer forbedrer borgernes retssikkerhed. Et bredt flertal i Folketinget bakker op om aftalen.

Pressemeddelelse 2. maj 2016

Skatteminister: Virksomheder skal hurtigere ud af skattetvister om transfer pricing

Lange sagsforløb er en udfordring for virksomheder i de såkaldte transfer pricing-sager. Skatteministeren ønsker derfor en mere effektiv indsats og peger på en ny mæglermodel i SKAT som en mulig løsning.

Pressemeddelelse 25. april 2016

Dementi af dækning i Børsen tirsdag

SKAT I Børsen tirsdag fremgår det, at regeringen angiveligt skulle mene, at skattelettelserne til erhvervslivet var "en fejl". Dette er lodret forkert.

Pressemeddelelse 15. april 2016

Regeringen og KL enige om at styrke kommunernes inddrivelse af gæld

SKAT INDDRIVELSE: Der skal flere redskaber i kommunernes værktøjskasse til at opkræve skyldneres manglende betalinger. Det følger af en aftale mellem skatteminister Karsten Lauritzen og kommunerne.

Pressemeddelelse 5. april 2016

Skatteminister: Skattelæk kalder på selvjustits hos bankrådgivere

Skattely Efter en omfattende skattelækage indkalder skatteminister Karsten Lauritzen nu skatterådgiverbranchen til en drøftelse af rådgivernes ansvar for at stoppe skatteunddragelse.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og styrelser under Skatteministeriet.