Skatteministeriet

Pressemeddelelser

Pressemeddelelser fra Skatteministeriet.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Pressemeddelelser

Pressemeddelelse 17. maj 2017

Ny aftale sikrer hård kurs mod international skatteunddragelse

Skattely Alle Folketingets partier står bag en ny aftale, der styrker indsatsen mod international skatteunddragelse. Blandt andet oprettes der et nyt center, som vil indeholde den samlede indsats på området. Med aftalen afsættes 100 mio. kr. til centeret over de næste 4 år.

Pressemeddelelse 2. maj 2017

Det betyder de nye boligskatteregler for danskerne

Ejendomsbeskatning Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har netop indgået en aftale om fremtidens boligbeskatning. På hjemmesiden nye-ejendomsvurderinger.dk kan man se, hvad aftalen kommer til at betyde for danske boligejere.

Pressemeddelelse 25. april 2017

Ny model giver mere retvisende billede af danskernes gæld til det offentlige

Restancer Danskerne skylder samlet set omkring 98 mia. kr. til det offentlige. Ifølge ny model udviklet af revisions- og rådgivningshuset PwC er danskernes gæld til det offentlige reelt i omegnen af 20 mia. kr. værd. Beløbet er knap 13 mia. kr. lavere, end SKAT hidtil har opgjort. Opgørelsen betyder ikke, at skyldnere får nedskrevet deres gæld.

Pressemeddelelse 18. april 2017

Aftale på plads: Lavere afgift skal sparke gang i elbilsalget

Regeringen er enig med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre om at fremme elbilsalget ved at udskyde indfasningen af en højere registreringsafgift på el- og brændselscellebiler. Dermed forbliver afgiften 20 pct. frem til udgangen af 2018 – eller indtil der er registreret 5.000 nye elbiler herhjemme.

Pressemeddelelse 11. april 2017

Regeringen sikrer virksomheders fradrag for lønudgifter

Erhvervsbeskatning Efter to domme i landsretten slår regeringen nu fast, at virksomheder skal kunne trække lønudgifter fra i skatteregnskabet efter enkle regler. Skatteminister Karsten Lauritzen glæder sig over, at erhvervslivet bliver friholdt fra en truende administrativ byrde.

Pressemeddelelse 23. marts 2017

Skatteminister vil samle og styrke indsatsen mod international skattekriminalitet

Skattely Indsatsen mod international skattekriminalitet og skatteunddragelse skal styrkes hos skattemyndighederne. Derfor vil regeringen samle de forskellige projekter, der arbejder med blandt andet skattely, hvidvask af penge og ulovlige pengestrømme, i et nyt og permanent center.

Pressemeddelelse 28. februar 2017

Advokatundersøgelse af udbyttesagen sættes i gang

Ministeren Skatteminister Karsten Lauritzen har udpeget advokatfirmaet Bech-Bruun til at gennemføre en uvildig advokatundersøgelse af udbyttesagen. Skatteministeren ser frem til hurtigt at få svar på, om der er sket fejl og forsømmelser, som har medvirket til, at svindlen kunne finde sted.

Pressemeddelelse 3. februar 2017

Skatteminister: Slut med, at SKAT kan 'påtænke' borgernes ophold

SKAT Vurderingen af, om man har bopæl i Danmark og derfor skal betale registreringsafgift, skal naturligvis ikke kunne baseres på formodninger om fremtiden. Det mener skatteminister Karsten Lauritzen, som nu vil ændre reglerne for såkaldt påtænkt ophold.

Pressemeddelelse 27. januar 2017

Ny aftale: Spil på hestevæddeløb skal liberaliseres

Et flertal i Folketinget har besluttet, at en række nuværende mono-polspil skal liberaliseres, så der fremover kan komme flere udbydere. Det kan øge interessen for hestevæddeløb.

Pressemeddelelse 16. december 2016

Politisk flertal for uvildig advokatundersøgelse af udbyttesagen

SKAT Et flertal af Folketingets partier er enige om at igangsætte en uvildig advokatundersøgelse af sagen om svindel med refusion af udbytteskat. Undersøgelsen skal belyse forholdene på udbytteområdet siden 2010 under hensyntagen til SØIKs fortsatte efterforskning. Skatteministeren er tilfreds med, at et bredt flertal blandt Folketingets partier er enige om en uvildig undersøgelse.

Pressemeddelelse 16. december 2016

Skatteminister klar med 17-punktsplan som opfølgning på revisionskritik af momsområdet

Moms Skatteministeren har netop præsenteret partierne bag ’Et nyt skattevæsen’ for en 17-punktsplan, som skal styrke momsområdet. Det er første skridt i opfølgningen på anbefalingerne fra Rigsrevisionen og Skatteministeriets Koncernrevision. Del 2 og 3 følger i 2017.

Pressemeddelelse 14. december 2016

Skatteminister vil drøfte styrket momsindsats med aftalekreds

Moms SKATs administration og kontrol med udbetaling af de såkaldte negative momstilsvar får i dag kritik af Rigsrevisionen. Skatteministeren drøfter allerede fredag ny handleplan om styrket momsindsats med partierne bag ”Et nyt skattevæsen”

Pressemeddelelse 14. december 2016

Skattetænkning i såkaldte 10-mandsprojekter strammes

Skatteberegning Underskud fra investeringer i blandt andet solcelleparker og ejendomme i udlandet kan ikke længere udnyttes til at nedbringe skat af anden indkomst. Fra i dag fjernes den mulighed med et nyt lovforslag.

Pressemeddelelse 30. november 2016

Serviceeftersyn af momsområdet færdiggjort

Moms Skatteministeriets Koncernrevision (SKR) har færdiggjort sit serviceeftersyn af momsområdet. SKR konkluderer, at der ikke er tegn på, at momsområdet er præget af omfattende systematisk svindel som i udbyttesagen, men at indsatsen på en række områder kan forbedres. Skatteminister Karsten Lauritzen har netop drøftet konklusionerne med Folketingets partier.

Pressemeddelelse 18. november 2016

Bredt flertal enige om nyt ejendomsvurderingssystem

Ejendomsvurdering Et bredt udsnit af Folketingets partier har netop indgået en aftale om et nyt ejendomsvurderingssystem, som fra 2019 skal give mere retvisende vurderinger af danskernes ejendomme og grunde. Samtidig er der enighed om en tilbagebetalingsordning, så de boligejere, der siden 2011 har betalt skat af en for høj vurdering, får pengene tilbagebetalt. Det drejer sig om godt 700.000 ejerboliger – især uden for de store byer.

Pressemeddelelse 18. november 2016

Forhandlinger om nyt ejendomsvurderingssystem og investeringer i et nyt skattevæsen i Skatteministeriet

Finanslov Regeringen mødes i dag fredag klokken 15:00 med en række af Folketingets partier til forhandlinger om et nyt ejendomsvurderingssystem og investeringer i et nyt skattevæsen.

Pressemeddelelse 18. november 2016

Bred politisk opbakning til historiske investeringer i skattevæsenet

Finanslov Regeringen har sammen med et bredt flertal bestående af S, DF, LA, R og K indgået en aftale om en styrkelse af det danske skattevæsen. Dermed er der politisk opbakning til en historisk milliardindsprøjtning i skattevæsenet samt en ny organisering af skatteforvaltningen.

Pressemeddelelse 7. november 2016

Skatteminister: Selvfølgelig skal der være ligestilling for par med fertilitetsproblemer

Moms Skatteminister Karsten Lauritzen giver nu en hjælpende hånd til danske par med fertilitetsproblemer. Siden juni har skatteministeren arbejdet for at fritage fertilitetsbehandlinger for moms, hvis manden er årsagen til, at et par har svært ved at få børn. EU-kommissionen giver nu grønt lys.

Pressemeddelelse 10. oktober 2016

Ny publikation: Danskernes indkomster vokser – uligheden stabil siden 2008

Fordeling En ny omfattende publikation fra Skatteministeriet sætter tal på en række aspekter i danskernes økonomi. Overordnet set stiger danskernes velstand og indkomster uden, at de senere år har givet mærkbart større indkomstforskelle i befolkningen. At sammenhængskraften i Danmark skulle være truet, er en myte, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Pressemeddelelse 5. oktober 2016

Regeringen vil skabe tryghed for boligejerne

Ejendomsbeskatning I dag præsenterer regeringen udspillet Tryghed for boligejerne. Udspillet indeholder lavere boligskattesatser og en permanent skatterabat, ligesom regeringen vil indføre et nyt og forbedret boligskattestop efter 2020. Knap 2 ud af 3 boligejere får en skattelettelse og ingen kommer til at betale mere i boligskatter i 2021, end de ellers skulle have gjort.

Pressekontakt:
Er du journalist, og har du spørgsmål til Skatteministeriet? Kontakt Skatteministeriets pressefunktion:

tlf. 72 22 23 24
e-mail: presse@skm.dk


Øvrig kontakt:
Se, hvordan du som borger eller virksomhed kan kontakte Skatteministeriet og styrelser under Skatteministeriet.