Skatteministeriet
Huse
Pressemeddelelse 13. marts 2020

Offentligt ansatte skal fra i dag arbejde hjemme

Ministeren For at mindske smitte med COVID-19 sendes alle offentligt ansatte fra fredag d. 13. marts hjem i foreløbigt to uger. Alle medarbejdere vil få fuld løn og skal så vidt muligt arbejde hjemmefra. De private arbejdsgivere opfordres til at følge det offentlige.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Offentligt ansatte skal fra i dag arbejde hjemme

Danmark har ca. 800.000 offentligt ansatte, der varetager vigtige opgaver i velfærdssamfundet. For at mindske smitte med COVID-19 sendes alle offentligt ansatte fra fredag d. 13. marts hjem i foreløbigt to uger. Alle offentligt ansatte får løn og skal så vidt muligt arbejde hjemmefra

Private arbejdsgivere opfordres samtidig til at sikre, at flest muligt arbejder hjemmefra, og at alle medarbejdere, der ikke kan arbejde hjemmefra, afholder ferie eller afspadserer.   

”Vi står i en alvorlig situation, hvor udbredelsen af COVID-19 påvirker hele det danske samfund. Derfor er vi nødt til at tage ekstraordinære skridt for at få inddæmmet udbredelsen af virus”, siger skatteminister Morten Bødskov, der samtidig opfordrer de private arbejdsgivere til at følge regeringens beslutning for de offentlige ansatte.

”For at mindske smitten af COVID-19 opfordrer vi de private arbejdsgivere til, at de så vidt muligt følger regeringens beslutning, sådan at flest muligt i de kommende uger arbejder hjemmefra”, siger Morten Bødskov. 

Corona Grafik Ansat I Staten

En række offentlige opgaver kræver i de kommende uger tilstedeværelse af kritiske funktioner. Det gælder fx politi, forsvar, kriminalforsorg, sundhedssektor, ældre- og plejesektoren, området for socialt udsatte. Det er arbejdsgivers ansvar at vurdere, hvad der er kritiske funktioner og informere de pågældende medarbejdere. I det hele taget er dialog og klare aftaler en forudsætning for at lykkes med opgaven i de kommende uger. Det understreger direktør for Medarbejder- og Kompetencestyrelsen Signe Friberg Nielsen. 

”Både arbejdsgivere og medarbejdere sidder tilbage med spørgsmål i den her usædvanlige situation. Derfor vil jeg gerne opfordre til, at chefer og medarbejdere hurtigt får talt om opgaverne og afstemt forventningerne. Nogle skal fortsat møde op, fordi de udfører kritiske opgaver, andre skal udføre deres arbejde hjemmefra, og andre igen kan af forskellige årsager ikke udføre det arbejde, de plejer, og kan blive bedt om at løse andre opgaver”, siger Signe Friberg Nielsen, der opfordrer de statslige arbejdsgivere til at kontakte Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, hvis de har spørgsmål. 

Alle medarbejdere kan orientere sig om, hvordan deres vilkår er på www.coronasmitte.dk.

Arbejdsgiverne i staten kan orientere sig på Medarbejder- og Kompetencestyrelsens hjemmeside www.medst.dk.

Læs FAQ på medst.dk/corona om vilkår for medarbejdere i staten her

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen hører under Skatteministeriet og varetager opgaver knyttet til de statsligt ansattes vilkår.