Skatteministeriet
Karsten Presse 3
Pressemeddelelse 12. september 2018

Skatteminister sætter fremtidens skattesystem til diskussion på ny konference

Skatteministeriet lancerer en ny skattepolitisk konference under navnet Skattepolitisk Døgn. Skatteministeren vil sætte fremtidens skattesystem til diskussion med fagfolk, politikere og eksperter. Lad os få de gode idéer og store visioner på bordet, siger Karsten Lauritzen.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Skatteminister sætter fremtidens skattesystem til diskussion på ny konference

En ny politisk skattekonference ser den 11. og 12. oktober i år dagens lys. Skatteministeriet har med Karsten Lauritzen i spidsen taget initiativ til at afholde en årlig skattepolitisk konference under titlen Skattepolitisk Døgn.

Det første Skattepolitiske Døgn får fremtidens skattesystem som tema og vil særligt have fokus på digitalisering og forenkling af skattesystemet. Konferencen skal skabe bred samtale og dialog om de muligheder og udfordringer, fremtidens skattesystem står overfor.

”Verden udvikler sig i rekordfart, og det udfordrer alle dele af den offentlige sektor. Det gælder også på skatteområdet, hvor globalisering og den hastige teknologiske udvikling stiller nye krav til den måde, vi arbejder på. Men det giver også muligheder, som vi skal gribe. Opgaven er at gøre udviklingen til noget positivt. Det er min overbevisning, at de bedste løsninger ikke findes ved, at vi på Slotsholmen lukker os om os selv. De gode løsninger findes ved offentlig samtale og dialog med alle de aktører, der til daglig agerer i vores skattesystem”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Siden han tiltrådte som skatteminister, har Karsten Lauritzen stået med opgaven at genrejse et skattevæsen efter flere års svære sager. Det har ført til historiske investeringer i skatteforvaltningen, en opsplitning af SKAT i syv styrelser med selvstændig ledelse og rekrutteringen af mange tusinde nye medarbejdere, som i de kommende år skal komme i mål med genopretningen af skattevæsenet. Skatteministeren håber imidlertid, at den nye konference kan bruges til at se længere ud i fremtiden og flytte fokus fra problemløsning til innovation.

”I de seneste år har vi haft benhårdt fokus på de aktuelle udfordringer i skattevæsenet, og der er fortsat masser at tage fat på. Men vi skal også tillade os selv et pusterum, hvor vi giver os selv lov til at løfte blikket fra de opgaver, der skal løses her og nu, og få de gode idéer og de store visioner på bordet. Hvordan får vi verdens bedste skattesystem, som understøtter vækst og beskæftigelse, som gør det nemt for borgere og virksomheder at betale korrekt skat, og som samtidig er robust nok til at dæmme op for den globale udvikling. Det håber jeg, at vi sammen kan blive klogere på”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Det første Skattepolitiske Døgn bliver afholdt på Konventum i Helsingør. En lang række organisationer, tænketanke, skatteeksperter og repræsentanter fra både erhvervsliv og forskningsverdenen er inviteret.

Hovedtaler på konferencens første dag er direktøren for det norske skattevæsen, Skatteetaten, Hans Christian Holte.