Skatteministeriet
Bygninger Set Oppefra
2. november 2018

Skatteministerens kommentar til Bech-Bruuns svar i udbyttesagen

Ministeren Skatteminister Karsten Lauritzen har fredag eftermiddag modtaget en redegørelse fra advokathuset Bech-Bruun.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Skatteministerens kommentar til Bech-Bruuns svar i udbyttesagen

På et pressemøde i Skatteministeriet torsdag den 1. november fortalte skatteminister Karsten Lauritzen, at han havde bedt advokathuset Bech-Bruun om at komme med en redegørelse på baggrund af nye oplysninger fra Skattestyrelsen og Kammeradvokaten.

Advokatfirmaet Bech-Bruun vandt udbuddet, da et bredt flertal i 2016 igangsatte en uvildig advokatundersøgelse af SKATs udbetaling af refusion af udbytteskat. Bech-Bruun oplyste på daværende tidspunkt, at man havde stor erfaring med området udbytteskat, men at man havde høj habilitet, og at man fremstod med den højest mulige uafhængighed i forhold til den opgave, der var stillet.

Skatteministeriet vurderede – bistået af Justitsministeriet og Anklagemyndigheden – at der ikke var grundlag for at fravælge Bech-Bruun, hvilket Folketinget blev orienteret om.

Nu har Skattestyrelsen og Kammeradvokaten fået nye oplysninger om, at Bech-Bruun optræder i de dokumenter, som er blevet undersøgt ifm. udbyttekomplekset, og skatteministerens har på baggrund af dette bedt Bech-Bruun om en redegørelse. 

En redegørelse som Karsten Lauritzen netop har modtaget fra advokathuset.

”Jeg vil gerne kvittere for, at Bech-Bruun hurtigt har redegjort for deres rolle i udbyttesagen. De tager skarp afstand fra svindel med udbytteskat, og de har taget en række konsekvenser, herunder personalemæssige, ovenpå deres rådgivning. Det synes jeg er på sin plads. Jeg vil nu nærlæse redegørelsen, inden jeg drager de endelige konklusioner, men jeg kan allerede nu sige, at med det jeg ved nu, og det der er sket, så har jeg meget svært ved at se for mig, at Bech-Bruun havde fået opgaven med advokatundersøgelsen”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Ministeren opfordrer Bech-Bruun til at samarbejde og dele de oplysninger, de kan. 

”Oplysningerne kommer fra Skattestyrelsen, så de er bekendt med deres karakter. Og de vurderer jo løbende, om der er skatterådgivere, der kan ansvarliggøres for deres rådgivning. Finder man, at der i konkrete tilfælde er et ansvarsgrundlag, retter man naturligvis krav mod de pågældende rådgivere. Jeg dømmer ingen på forhånd, men opfordrer Bech-Bruun til at samarbejde med myndighederne og dele de oplysninger, de kan, i denne sag”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Skatteminister Karsten Lauritzen vil orientere Folketinget om Bech-Bruuns redegørelse.

”Det var et bredt flertal, der i sin tid var med til at bakke op om advokatundersøgelsen, og jeg orienterer naturligvis Folketinget om redegørelsen og dens indhold. Og jeg vil gerne gentage mit budskab fra i går – som jeg tror, alle er enige i: Vi skal ikke acceptere nogle former for skatteunddragelse – heller ikke på rådgivningssiden”, siger skatteministeren.