Skatteministeriet
Lejligheder med altan
27. oktober 2017

Alle syv styrelsesdirektører i skatteforvaltningen på plads

Skatteforvaltningen 2021 Den 1. juli 2018 erstattes SKAT af syv styrelser, der får selvstændig ledelse og ansvar for hver deres kerneopgave. Tidligere er der sat navn på de nye direktører i Motorstyrelsen og Vurderingsstyrelsen. Nu er navnene på direktørerne i de sidste fem styrelser på plads.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Alle syv styrelsesdirektører i skatteforvaltningen på plads

Regeringen har med planen ’Fra én til syv styrelser – skatteforvaltningen 2021’ besluttet at erstatte SKAT med syv nye styrelser. De får ansvar for hver deres kerneområde og får egen ledelse og styrelsesdirektør.

Nu er der sat navn på, hvem der bliver direktører i alle de nye styrelser. Dermed er holdet, der skal stå i spidsen for genopbygningen af skatteforvaltningen, på plads.

Merete Agergaard bliver ny direktør i Skattestyrelsen, der får hovedsæde i København. Styrelsen forventes bemandet med ca. 3.300-3.500 medarbejdere og bliver den største styrelse i den nye skatteforvaltning. Merete Agergaard har siden august 2016 været konstitueret direktør i SKAT. Før hun kom til SKAT, var hun direktør i Arbejdsskadestyrelsen, ligesom hun har en fortid i Beskæftigelsesministeriet og Miljøministeriet.

Lars Nordahl Lemvigh bliver direktør i Gældsstyrelsen, der får ansvaret for at inddrive borgernes og virksomhedernes gæld til det offentlige. Han kommer fra en stilling som beredskabsdirektør i Trekantområdets Brandvæsen og har tidligere haft forskellige direktørstillinger i DSB. Gældsstyrelsen forventes bemandet med ca. 1.500 medarbejdere og får hovedsæde i Middelfart.

Charlotte Møller, der kommer fra en stilling som direktør i PFA Pension, bliver ny direktør i Toldstyrelsen med hovedsæde i Aarhus, som forventes bemandet med ca. 600-650 medarbejdere. Charlotte Møller har tidligere været underdirektør i Finanstilsynet, økonomichef i Industriens Pension og økonomidirektør i både Sampension og PFA Pension.

Udvikling- og Forenklingsstyrelsen, der får hovedsæde i København og forventes bemandet med ca. 900-1.100 medarbejdere, får Andreas Berggreen som ny direktør. Andreas Berggreen har siden december 2012 været afdelingschef for koncernstyring i Skatteministeriets departement. Han har tidligere været senior manager hos Deloitte. Før det var han gennem 12 år ansat i Finansministeriets departement.

Administrations- og Servicestyrelsen får Claus Henrik Larsen som ny direktør. Han kommer fra en stilling som stabschef ved Midt- og Vestjyllands Politi og har tidligere været både konstitueret landsdommer i Vestre Landsret og chefanklager i anklagemyndigheden ved Syd- og Østjyllands Politi. Han får ansvaret for ca. 300-350 medarbejdere i Administrations- og Servicestyrelsen, der får hovedsæde i Herning. Regeringen har indstillet til Dronningen, at Claus Henrik Larsen udnævnes i den pågældende stilling.

I slutningen af september blev det desuden offentliggjort, at Hakon Iversen bliver ny direktør i Vurderingsstyrelsen i Roskilde, og at Jens Otto Størup bliver direktør i Motorstyrelsen i Aalborg.

Skatteminister Karsten Lauritzen glæder sig over, at direktørerne i de syv styrelser i den nye skatteforvaltning nu er på plads.

”Vi sætter et stærkt hold med de syv nye direktører. Et hold med erfaring og ledelsesmæssige kompetencer, som skattevæsnet har brug for til at genskabe tilliden hos skatteyderne. De nye direktører får hver især et stort ansvar for at sikre faglighed og kvalitet på netop deres område, så den nye skatteforvaltning kan levere de resultater, vi alle forventer”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

For de direktører, der forventes ansat som tjenestemænd, gælder, at det indstilles til Dronningen, at de udnævnes i den pågældende stilling. 

Læs mere om planen for den nye skatteforvaltning på www.fra1til7.dk

Faktaboks: Syv nye styrelser – nye direktører

De nye styrelser, der skal erstatte SKAT, er:

Gældsstyrelsen – Inddrivelse af gæld til det offentlige.

Vurderingsstyrelsen – Offentlig vurdering af ejendomme og grunde.

Skattestyrelsen – Betaling af skatter, afgifter og moms.

Toldstyrelsen – Enkel og korrekt afregning af told.

Motorstyrelsen – Registrering og afgiftsberegning af alle motorkøretøjer

Udviklings- og Forenkelingsstyrelsen – IT-systemer og data på tværs af skattevæsenet samt målrettede udviklings- og forenklingsprojekter.

Administrations- og Servicestyrelsen – Støttefunktioner som rekruttering, HR, regnskab og indkøb på tværs af skattevæsenet.

Skatteministeriet vil dermed fremover komme til at bestå af i alt ni styrelser, idet Skatteankestyrelsen og Spillemyndigheden fortsætter uændret.