Skatteministeriet
Tal
Pressemeddelelse 16. september 2016

Dansk it-virksomhed vinder udbud om første fase af nyt inddrivelsessystem

Departementet Den danske virksomhed Netcompany har vundet udbuddet om at bygge første fase af det nye system for inddrivelse af offentlige restancer. For skatteminister Karsten Lauritzen er det et vigtigt skridt at investere i it, der virker.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Dansk it-virksomhed vinder udbud om første fase af nyt inddrivelsessystem

Skatteministeriet tager nu det første skridt på vejen hen mod en ny og effektiv inddrivelse af danskernes gæld til det offentlige.

Ministeriet har valgt den danske it-virksomhed Netcompany til at udvikle den første fase af det nye it-system efter en udbudsrunde, som blev gennemført i en såkaldt konkurrencepræget dialog. Her beviste Netcompany, at de er i stand til at håndtere de grundlæggende funktioner, der ønskes.

Erfaringerne med det fejlslagne it-system Ét Fælles Inddrivelsessystem (EFI) har ført til, at udviklingen af det nye it-system, der skal stå for en automatisk inddrivelse af skyldnernes gæld, sker efter en helt ny fremgangsmåde.

Det nye it-system bliver udviklet i såkaldte ’releases’, som alle bygger på det standardsystem, som Netcompany nu har fået til opgave at udvikle. Første release vil have relativt få og simple funktioner til at inddrive skyldnernes gæld. Det skal sikre, at projektet ikke går hen og bliver lige så komplekst, som EFI viste sig at være. På den måde skal alle basisfunktionerne virke, før man bygger mere komplicerede funktioner på.

I løbet af 2017 og 2018 føjes der løbende flere nye og udvidede inddrivelsesmuligheder på it-systemet, inden man efter planen i 2019 skal kunne inddrive gæld fra både nye og gamle skyldnere i systemet. De næste faser i udbygningen af det nye inddrivelsessystem bliver udbudt til flere leverandører, så man undgår afhængighed til én leverandør.

"Vi står over for en stor udfordring med, at danskernes gæld til det offentlige vokser langt mere, end vi i øjeblikket kan inddrive manuelt. Nu tager vi et vigtigt skridt hen imod en ny og mere effektivt gældsinddrivelse. For mig som skatteminister er det afgørende, at vi aldrig gentager fortidens fejl", siger skatteminister Karsten Lauritzen og fortsætter:

"Selvom EFI er slået fejl, må vi ikke ende med at tro, at vi kan bygge et nyt og digitalt skattevæsen uden it-løsninger. Men vi skal have it, som er enkel. Og it, der virker. Det er derfor, vi nu laver mindre og mere fleksible løsninger. Den opgave ser jeg frem til, at Netcompany, som en dynamisk iværksættervirksomhed, kan hjælpe med", siger skatteminister Karsten Lauritzen.

I slutningen af august præsenterede skatteminister Karsten Lauritzen en investeringsplan i skattevæsenet til knap syv mia. kr. Et af fokuspunkterne i investeringsplanen er en effektiv inddrivelse af borgernes gæld til det offentlige. Folketingets Finansudvalg har tilsluttet sig indgåelsen af kontrakten med Netcompany og den samlede økonomiske ramme for opbygningen af det nye inddrivelsessystem. Dermed har skatteministeren fået politisk opbakning til første del af sin investeringsplan.