Skatteministeriet
Luftfoto
Pressemeddelelse 17. august 2015

Skatteminister: Slut med SKATs kontrol på privat grund

SKAT Den omdiskuterede kontrol af byggearbejder på borgeres private grunde bliver nu afskaffet. Kontrollen er for vidtgående, da der er tale om et indgreb i privatlivets fred, mener skatteministeren

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Skatteminister: Slut med SKATs kontrol på privat grund

Skatteministeren vil, så snart Folketinget træder sammen, fremsætte et lovforslag, som afskaffer den omdiskuterede kontrol, som SKAT foretager af byggearbejde på borgeres private grund.

Lovforslaget er en del af skatteministerens Retssikkerhedspakke I.

”Vi er nødt til at have proportionerne i orden. Og når det gælder kontrol på privat grund, så er det min klare vurdering, at balancen mellem berettigelsen af SKATs kontrol og borgernes ret til privatliv er tippet til ugunst for borgerne. Det skal vi have rettet op på hurtigst muligt,” siger skatteminister Karsten Lauritzen.

SKAT fik i 2012 under den tidligere regering adgang til at gennemføre kontrol på privat grund, når der var synlige udendørs byggeaktiviteter af professionel karakter. Det er denne adgang, som regeringen nu vil afskaffe.

”Jeg har tidligere slået fast, at SKATs kontrolbeføjelser skal kigges efter i sømmene. For helt almindelige danskere, er haven altså noget meget privat. Og kontrollen på privat grund er simpelthen for vidtgående.,” siger skatteministeren. 

Lovforslaget afskaffer også to andre kontrolelementer. Kravet om, at erhvervsvirksomheder skal skilte synligt, ophæves. Samtidig ophæves kravet om, at arbejdere skal oplyse CPR-nr. og fremvise gyldig legitimation, hvis SKAT kræver det.

Lovforslaget vil blive sendt i høring i dag, d. 17. august 2015, og fremsat i forbindelse med Folketingets åbning.