Skatteministeriet
SKAT Skilt
Pressemeddelelse 17. december 2014

Skatteminister bestiller grundig gennemgang af IT-system

SKAT Rigsrevisionen har i dag udtrykt kritik af SKATs inddrivelse af offentlige restancer, fordi it-systemet EFI endnu ikke fungerer. Skatteministeren er enig i de problemstillinger, Rigsrevisionen peger på. Skatteministeriet vil derfor foretage en grundig gennemgang af systemet med bistand fra eksterne eksperter for at få løst problemerne.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Skatteminister bestiller grundig gennemgang af IT-system

En beretning fra Rigsrevisionen peger på store problemer med SKATs inddrivelse af restancer til det offentlige, der skyldes it-systemet ’EFI’. Samtidig viser SKATs kvartalsvise restanceredegørelse, som er sendt til Folketingets skatteudvalg, at gælden til det offentlige er steget fra 68,5 mia. kr. til 70,3 mia. kr. siden sidste kvartal. Skatteministeren er enig i de problemstillinger, Rigsrevisionen peger på, og har derfor bestilt en grundig gennemgang af systemet. Resultatet af gennemgangen skal være færdig til marts.

”Uanset hvordan vi vender og drejer det, så får vi først styr på gælden til det offentlige, når EFI fungerer. Men der er lang vej. De data, der ligger i systemet, er behæftet med fejl. Det sætter inddrivelsesindsatsen i stå, for vi vil ikke risikere at sende rykkere ud til de forkerte. Desuden er der stadig masser af fejl i de programmer, SKAT har bestilt hos eksterne leverandører”, siger skatteminister Benny Engelbrecht.

EFI skulle have været sat i drift for 7 år siden. Systemet skulle gøre det nemmere, enklere og billigere at inddrive gæld til det offentlige.

”I dag er der er næppe tvivl om, at det her skulle have været tænkt på en fuldstændig anden måde helt fra starten i 2005. Men det er der ikke noget at gøre ved nu”, siger skatteminister Benny Engelbrecht, der er meget optaget af, at der må og skal findes løsninger på problemerne.

Skatteministeren har derfor bedt Skatteministeriet igangsætte en grundig gennemgang af systemet med bistand fra eksterne eksperter, som skal finde ud af, hvordan problemerne kan løses, så EFI kan komme fuldt op at køre.

”Jeg vil dog gerne understrege, at det ikke er hele EFI, der ikke kører. Der inddrives faktisk 450 mio. kr. hver måned via EFI allerede”, siger skatteministeren.