Skatteministeriet
1. marts 2012

Lukker konto til frivillig ekstraskat

Skatteministeriets konto for frivillige ekstra indbetalinger til SKAT gav så meget administrativt bøvl, at det blev usikkert, om kontoen gav overskud. Derfor er kontoen blevet lukket i dag

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Lukker konto til frivillig ekstraskat

Skatteminister Thor Möger Pedersen vælger nu at lukke den konto hos Skatteministeriet, hvor man kan indbetale frivillige skattebidrag til fælleskassen. Det sker fra i dag, 1. marts.

Kontoen blev i juni 2010 sat i verden af daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V). Han ville give borgere, der frivilligt ønskede at bidrage ekstra til statskassen, en mulighed for at gøre det. Siden dengang er der i alt indbetalt blot 92.000 kr. fordelt på godt 350 indbetalinger. Størst interesse for kontoen var der i månederne efter introduktionen i 2010, og siden er indbetalingerne faldet.

Kontoen er også fejlagtigt blevet brugt af borgere til at indbetale restskat. Derfor har SKAT måttet bruge mange ressourcer på løbende at rydde op og sende borgernes indbetalinger af restskat ind på de rigtige konti. Disse ressourcer kan bruges mere fornuftigt på at sikre, at alle betaler den skat, de skal.

- Når regnebrættet gøres op, og alle de administrative omkostninger bliver trukket fra, er det tvivlsomt, om kontoen overhovedet har givet et overskud til statskassen. Og da intet tyder på, at den vil gøre det i fremtiden, er det sund fornuft at lukke kontoen, siger skatteminister Thor Möger Pedersen (SF).

Yderligere oplysninger: Journalister: SKATs pressefunktion tlf. 72 37 09 00 Borgere og virksomheder: SKATs hovednummer 72 22 18 18