Gyldig fra

UC Syd i Sønderjylland får ny skatteuddannelse

Der er nu givet grønt lys til, at UC Syd i Haderslev kan slå dørene op for en ny professionsbachelor i skat. Dermed udbydes skatteuddannelsen både i København og Haderslev fra 1. august 2018. Skatteminister Karsten Lauritzen glæder sig over, at uddannelsen nu også kommer til Sønderjylland.

Illustrationsfoto

Går man med en drøm om at gøre karriere i skattevæsenet, kan man fra den 1. august 2018 få sig en skræddersyet skattefaglig uddannelse i Sønderjylland. Det er UC Syd i Haderslev, der har ansøgt om og fået godkendelse til at oprette en professionsbachelor i skat.

Det sønderjyske uddannelsessted bliver dermed den anden uddannelsesinstitution i Danmark, der udbyder skatteuddannelsen.

Med regeringens planer om et nyt skattevæsen, der bl.a. placerer fem af de syv nye styrelser udenfor hovedstaden, kommer uddannelsen vest for Storebælt belejligt. Der skal nemlig rekrutteres ca. 3.300 ansatte i hele landet frem mod 2021.

Skatteminister Karsten Lauritzen glæder sig over, at skatteuddannelsen fremover ikke kun er en mulighed i København.

”Jeg er rigtig glad for, at det nu også bliver muligt at få sig en skattefaglig uddannelse i Sønderjylland. Vi får brug for mange nye og fagligt stærke medarbejdere i fremtidens skattevæsen. Så det er er kun godt, at man også kan tage uddannelsen udenfor København, fordi rigtig mange af de nye arbejdspladser oprettes i Jylland og på Fyn”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Uddannelsens primære formål er at gøre dimittenderne i stand til at løse de forskellige skatte- og regnskabsfaglige opgaver, der er i skatteforvaltningen. I uddannelsen er der både fokus på, at de får viden om skattesystemet, stærke it-kundskaber og kan formidle klart og tydeligt om skattefaglige problemstillinger og løsninger til borgere og virksomheder.

Det forventes, at der optages 40 studerende per årgang i Haderslev. Uddannelsen har en varighed på 3,5 år, hvoraf de studerende er i praktik i fire måneder.