Gyldig fra

Skatteministeren forbedrer hestesportens vilkår

Skatteminister Svend Erik Hovmand (V) fremsætter nu forslag som sikrer, at der fortsat kan spilles på heste på landets hestevæddeløbsbaner. Forslaget indeholder en ny fordeling af tips- og lottomidlerne, hvor hestesporten får flere penge.

Der er tale om et rigtigt staldtips: Spil på heste vil fortsat være attraktivt, siger skatteminister Svend Erik Hovmand (V).

Overskuddet fra hestespil som f.eks. fra V5 går for fremtiden ind i Tipstjenesten, og hestevæddeløbssporten medtages nu i fordelingen af tips- og lottomidlerne.

Overskuddet fra totalisatorspil på de enkelte hestevæddeløbsbaner får banerne derimod lov til selv at beholde. Det vil givetvis gavne udviklingen af spillene. Og det øger lysten til at møde frem, se på hestene og samtidig spille. Hestevæddeløbssporten får tillige flere penge tildelt fra Tipstjenestens overskud.

Flere af de organisationer, som i dag får del i tips- og lottomidlerne, har ønsket at bidrage økonomisk til at forbedre vilkårene for hestevæddeløbene. Og jeg imødekommer gerne ønskerne, siger skatteministeren. .

Lovforslaget indeholder samtidigt en skærpet indsats mod ludomani og ulovligt spil på nettet.

Yderligere oplysninger: Kontorchef Lars Henry Nielsen: 33 92 47 62

Lovforslag nr. 111 af 6. december 2002 om ændring af tips- og lottoloven og klasselotteriloven og ophævelse af væddeløbsloven (Medtagelse af hestevæddeløbssporten på fordelingsnøglen for tips- og lottomidler).