Gyldig fra

Så er det vedtaget: Kiosksvindel og grænsehandel begrænses

Folketinget har i dag vedtaget to lovforslag fra skatteminister Svend Erik Hovmand (V) om begrænsning af kiosksvindel og grænsehandel. Det drejer sig om forslaget om nedsættelse af afgifterne på spiritus, cigaretter og sodavand og forslaget om stramning af regnskabsregler og bøder på afgiftsområdet.

Jeg forventer, at ændringerne vil dæmme op for den ulovlige import af kioskvarer, både fordi reglerne strammes, så det bliver sværere at snyde, og fordi sodavandsafgiften sættes ned, så fortjenesten for kiosksvindlerne mindskes , siger Svend Erik Hovmand.

Dermed ser det lysere ud for de lovlydige handlende, som længe har måttet se deres forretning undermineret af snydere og bedragere, fortsætter skatteministeren.

Samtidig vil afgiftsnedsættelsen på spiritus, cigaretter og sodavand bremse en del af grænsehandlen og flytte omsætningen tilbage til de danske butikker.

Det sorte arbejde rammes også. Myndighederne får nu udvidet adgang til under kontrolbesøg at afkræve formodede ansatte oplysninger om navn, adresse, fødselsdato og ansættelsesforhold.

Forhåbentlig kan vi så få sat en kæp i hjulet for de kioskejere og restauratører, der ikke indeholder A-skat af de ansattes løn, tilføjer skatteministeren.

For yderligere oplysninger: Fuldmægtig Thomas Sørensen: 33924496