Gyldig fra

Landsskatteretten åbner møderet i Silkeborg

Borgere i Vestdanmark skal ikke længere køre hele vejen til København for at få deres sag prøvet ved Landsskatteretten. Fra den 1. januar 2018 kan de nøjes med at køre til Silkeborg. Det styrker borgernes retssikkerhed, at de nu kan få deres sag prøvet i både Øst- og Vestdanmark, mener skatteministeren.

Illustrationsfoto

Har jyder og fynboer i dag en sag, der skal for Landsskatteretten, må de tage den lange vej til København for at få den afgjort. Fra den 1. januar bliver det muligt at anmode om at få prøvet sin sag i Landsskatteretten i Silkeborg, hvor Skatteankestyrelsens lokaler bliver hjemsted for en ny møderet.

Skatteminister Karsten Lauritzen ser det som helt naturligt, at borgere i Vestdanmark ikke længere skal køre til København for at få afgjort deres sag. Det er et retssikkerhedsmæssigt positivt skridt i den rigtige retning, mener han.

”Det er jo lidt skørt, at danskere i fx Herning, Hedensted og Hjørring skal køre til den modsatte ende af landet for at få prøvet deres sag for Landsskatteretten. Derfor er jeg glad for, at den ledende retsformand i Landsskatteretten åbner for at få sager for Landsskatteretten i Silkeborg. På den måde styrker vi borgernes retssikkerhed”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Det er formelt den ledende retsformand i Landsskatteretten, der opretter den nye møderet i Silkeborg. Valget på den midtjyske by er bl.a. sket ud fra en vurdering af, at Skatteankestyrelsen i forvejen har lokaler i byen. Derudover er det let at komme til Silkeborg fra hele Jylland samt Aalborg og Aarhus, hvor flere advokathuse, som typisk kører sager i Landsskatteretten, i dag har til huse.

Efter planen kommer de første sager for Landsskatteretten i Silkeborg på et møde den 16. januar 2018.

I forbindelse med regeringens plan for et nyt skattevæsen En skatteforvaltning i hele Danmark går Skatteankestyrelsen fra at være 60 til 130 medarbejdere i Silkeborg.