Gyldig fra

Holger K. Nielsen: Regeringen præsenterer en samlet model for ejendomsvurderingerne inden for få uger

Regeringen arbejder i disse uger på at lande en samlet model for de offentlige ejendomsvurderinger, som kan præsenteres for Folketingets partier. Skatteminister Holger K. Nielsen forventer, at regeringen i løbet af ganske få uger kommer med en samlet model.

"Boligejerne skal have tillid til de offentlige vurderinger, og siden regeringen kom til, har vi haft fokus på at øge kvaliteten af ejendomsvurderingen. I disse uger arbejder vi på at kunne lande en samlet løsning, vi kan præsentere for Folketingets partier," siger skatteminister Holger K. Nielsen.

Skatteministeren understreger, at der endnu ikke er truffet beslutning om den endelige model, som det har været fremme i løbet af mandagen.

"Det afgørende for mig er, at vi får en solid og samlet løsning, så folk, som ejer en bolig i Danmark, fremover kan have tillid til deres ejendomsvurdering. I øjeblikket er der flere forskellige modeller i spil, og derfor vil jeg heller ikke på nuværende tidspunkt udelukke nogen løsninger. Men jeg vil gerne understrege, at vi ikke har truffet beslutning om at udskyde eller skubbe SKATs vurdering, hvis nogle skulle have fået det indtryk," siger Holger K. Nielsen.

I forbindelse med den seneste tids megen omtale af ejendomsvurderingen har det været nævnt, at den næste vurdering af ejerboliger foretages 1. oktober 2013.

Datoen 1. oktober er dagen for det prisniveau, vurderingen af ejerboliger foretages i. Boligejerne skal således først modtage deres ejendomsvurdering samtidig med årsopgørelsen fra SKAT, som kommer det efterfølgende forår. Derfor er der ikke tale om, at SKAT afslutter eller har forventet at skulle afslutte vurderingsarbejdet 1. oktober i år.

I perioden efter 1. oktober og frem til vurderingerne afsluttes i foråret efter arbejder SKAT dels med at sikre, at vurderingsniveauerne er retvisende, dels med at foretage individuelle justeringer, hvor der er behov for det blandt de ca. 1,7 mio. ejendomme, der skal vurderes.

Læs mere om SKATs ejendomsvurderinger