Det betyder de nye boligskatteregler for danskerne
Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har netop indgået en aftale om fremtidens boligbeskatning. På hjemmesiden nye-ejendomsvurderinger.dk kan man se, hvad aftalen kommer til at betyde for danske boligejere.
Der er politisk enighed om nye boligskatteregler (læs forliget Tryghed om boligbeskatningen her). Fra 2021 bliver satserne på begge boligskatter sænket, så de fleste boligejere får en lavere skatteregning. Samlet set betyder det, at godt seks ud af ti boligejere i 2021 skal betale mindre i boligskat i forhold til de nuværende regler, mens resten – knap fire ud af ti – får en skatterabat, så de ikke skal betale mere ved overgangen til de nye regler.
Fremover bliver begge boligskatter samtidig låst fast til værdien af den enkelte bolig. Og de følger værdien, så skatterne udvikler sig i takt med prisen på boligen.
Allerede fra næste år kan det beløb, man som boligejer løbende betaler i boligskat, imidlertid ikke stige, så længe man ejer sin bolig. Hvis boligskatten stiger, bliver hele stigningen nemlig automatisk indefrosset. Det indefrosne beløb skal først afregnes, når man sælger boligen.
”Som boligmarkedet har udviklet sig gennem de seneste 10 år, har vi fået en mere skæv og urimelig beskatning mellem land og by - og mellem lejligheder og huse. Som skatteminister er jeg glad for, at vi nu stille og roligt får rettet op på nogle af de utilsigtede urimeligheder med en god og fornuftig aftale om fremtidens boligbeskatning. Det er godt for Danmark, det giver tryghed for boligejerne, og det er kun rimeligt”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.
På hjemmesiden nye-ejendomsvurderinger.dk kan man læse mere om, hvad den nye aftale om boligskatteregler betyder for boligejerne, ligesom man kan se eksempler på, hvad aftalen betyder for forskellige boligtyper og fordelt på forskellige kommuner.
www.nye-ejendomsvurderinger.dk
Fakta: Det betyder boligskatteaftalen |
|