Gyldig fra

Virksomheder har fået godkendt over 27.000 rentefrie A-skattelån for samlet 8,9 mia. kroner

Det er især virksomheder inden for industri, handel og videns-service som har fået godkendt rentefrie A-skattelån siden februar. Fra den 8. juni åbnede der en ny låneordning.

Arbejde6

Reklamebureauer, revisions- og advokatvirksomheder, handel og industri. Det er de brancher, som i særlig grad har benyttet sig af muligheden for at ansøge om rentefrie lån svarende til den A-skat og det AM-bidrag, virksomhederne tidligere har angivet. 

Brancherne står samlet for ca. 4,5 mia. kroner af det godkendte beløb. Det svarer til lidt over halvdelen af det samlede lånebeløb på 8,9 mia. kroner. Og den 8. juni åbnede der en ny låneordning. 

”Vi er i gang med at genåbne samfundet, men vi står i en situation, hvor virksomhederne er presset på økonomien. Det er godt at se, at virksomhederne har taget så godt imod de her ordninger. Vi skal ikke tabe virksomhederne på målstregen, og derfor åbnede vi for endnu en låneordning den 8. juni”, siger skatteminister Morten Bødskov. 

Virksomheder kan fra den 8. juni og frem til den 22. juni 2021 ansøge om at låne den A-skat og det AM-bidrag, som de rettidigt har angivet for oktober 2020. 

Indtil videre er ansøgningsperioden afsluttet og opgjort for tre A-skattelåneordninger i 2021. Det har været muligt at ansøge ordningerne på forskellige tidspunkter i perioden fra 3. februar til og med den 7. maj 2021. I alt har Skattestyrelsen på tværs af de tre låneordninger modtaget og behandlet over 32.000 ansøgninger og godkendt mere end 27.000 ansøgninger til en samlet værdi på 8,9 mia. kroner. 

”Regeringen tager virksomhedernes situation meget alvorligt, og vi er optaget af, at virksomhederne kommer så godt som muligt igennem krisen. Sammen med Folketingets partier har vi samlet set stillet næsten 600 mia. kroner til rådighed for virksomhederne det seneste år. A-skattelånene kan være en hjælp til mange virksomheder for at klare sig igennem denne tid og sikre lønmodtagerne deres job,” siger Morten Bødskov. 

Læs mere om status på A-skattelån her 

Pressekontakt: 
Skatteministeriets pressefunktion: 
Tlf. 72 22 23 24 
E-mail: presse@skm.dk