Gyldig fra

Små og mellemstore virksomheder har fået godkendt momslån for 13,4 mia. kroner

I den seneste ansøgningsrunde for rentefrie momslån har 34.000 virksomheder fået godkendt lån for i alt 13,4 mia. kroner. Virksomheder har fra den 2. juni mulighed for at søge et nyt momslån.

Arbejde8

For at styrke danske virksomheders likviditet under coronakrisen har små og mellemstore virksomheder haft muligheden for rentefrit at låne beløb svarende til den moms, som skulle angives den 1. marts 2021. 

Skattestyrelsen har i den forbindelse godkendt lån for 13,4 mia. kroner til godt 34.000 virksomheder. 

”Vi er heldigvis i gang med genåbningen af samfundet, men vi står fortsat i en situation, hvor virksomhederne er presset økonomisk. Sammen med Folketingets partier har vi samlet set stillet ca. 590 mia. kr. til rådighed for virksomhederne det seneste år, og det er vigtigt for regeringen, at vi ikke taber virksomheder på målstregen,” siger skatteminister Morten Bødskov. 

Låneordningen var åben fra den 17. marts til den 14. april, og Skattestyrelsen har sendt breve til de omkring 260.000 virksomheder, styrelsen har vurderet kunne bruge ordningen. Det betyder, at små virksomheder har haft mulighed for rentefrit at låne den moms, der vedrører 1. og 2. halvår i 2020, mens mellemstore virksomheder kunne låne den moms, der vedrører 3. og 4. kvartal i 2020. 

Det er især brancherne handel, bygge og anlæg samt vidensservice, som har benyttet det rentefrie momslån og samlet står for lidt under halvdelen af de i alt 34.000 godkendte ansøgninger. 

”Med de rentefrie momslåneordninger har vi målrettet hjælpen til de små og mellemstore virksomheder, som har behov for det. I hele det her forløb har det været regeringens ambition sammen med Folketingets partier at holde hånden under dansk erhvervsliv og danske arbejdspladser. Det er det fortsat,” siger Morten Bødskov. 

Ansøgning om udbetaling af lånet er sket gennem virk.dk, men er behandlet af Skattestyrelsen, der i udgangspunktet har behandlet alle ansøgninger om lån inden for 12 arbejdsdage. Lånet skal tilbagebetales 1. februar 2022. 

Ny låneordning åbner 2. juni 
Virksomheder får igen mulighed for at søge et nyt rentefrit momslån. Mellemstore virksomheder, som angiver moms kvartalsvis, kan fra den 2. juni og frem til den 16. juni søge om at låne den moms, som de rettidigt har angivet for første kvartal 2021. Lånet skal tilbagebetales 1. november 2022.

Læs mere om rentefrie momslån her 

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24 
E-mail: presse@skm.dk