Gyldig fra

Rejserestriktioner: Forlænget frist til at føre udenlandske biler ud af Danmark

Udenrigsministeriet fraråder fortsat alle rejser ud af Danmark. Derfor giver regeringen nu de danskere, som brugte deres udenlandske bil til at komme hjem til Danmark i foråret 2020, frem til den den 31. juli til at føre bilen ud af landet igen.

Motorvej

COVID-19 pandemien betyder, at Udenrigsministeriet fortsat fraråder alle rejser ud af Danmark til og med påskeferien.

Flere danskere med fx sommerhus i udlandet, er derfor fortsat strandet i Danmark med deres udenlandsk indregistrerede bil, efter at de brugte den til at komme hjem til Danmark i foråret 2020.

Efter de nuværende regler skulle den udenlandsk indregistrerede bil senest den 5. april 2021 være ført ud af Danmark igen. Regeringen forlænger nu ordningen og giver de berørte danskere mulighed for at vente frem til den 31. juli, før de fører deres udenlandsk indregistrerede bil ud af landet.

”Når Udenrigsministeriet fraråder alle rejser ud af landet, er der selvfølgelig ikke nogen danskere, der skal tvinges til at køre gennem Europa for at undgå at betale en kæmpe afgift. Derfor forlænger vi nu fristen for at tage sin bil ud af landet indtil 31. juli, så de får mulighed for at vente med at køre bilen tilbage til eksempelvis deres sommerhus i udlandet”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Bilerne kan kun indføres og udføres én gang efter den midlertidige ordning. Forlængelsen vil derfor kun omfatte køretøjer, der allerede er i Danmark.

Køretøjet må i Danmark fortsat kun bruges direkte til grænsen fra førerens bopæl.

Forlængelsen træder i kraft den 31. marts og gælder frem til den 31. juli 2021. Føres bilen ikke ud af landet inden fristen, kan ejerne af bilerne se frem til at skulle betale dansk registreringsafgift.

Spørgsmål vedr. de nye regler:
Motorstyrelsen
Tlf. 72 22 15 15
Hjemmeside: www.motorst.dk

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk