Gyldig fra

Over 40.000 jobansøgninger blev i 2018 sendt til den danske skatteforvaltning

Der er stor interesse for at arbejde i den nye skatteforvaltning. De syv nye styrelser har alene i 2018 modtaget 41.210 ansøgninger fra eksterne kandidater. Det viser, at skatteforvaltningen er en attraktiv arbejdsplads, mener skatteministeren.

Skatteministeriets bygning

De har kun eksisteret i trekvart år, men skatteforvaltningens syv nye styrelser er allerede populære blandt jobansøgere i hele Danmark. Ved årsskiftet havde Skattestyrelsen, Vurderingsstyrelsen, Gældsstyrelsen, Motorstyrelsen, Toldstyrelsen, Udviklings- og Forenklingsstyrelsen og Administrations- og Servicestyrelsen til sammen modtaget hele 41.210 ansøgninger.

I alt klarede 1.704 kandidater sig igennem ansættelsesforløbet og fik job i en af de nye styrelser.

”Det glæder mig oprigtigt, at så mange danskere ser skatteforvaltningen som en attraktiv arbejdsplads. Som skatteminister har jeg godt kunnet frygte, med de sager der har været, at det ville være svært at tiltrække nye medarbejdere. Men når der lander mere end 40.000 ansøgninger i de nye styrelsers indbakker fordelt over hele landet, så skyldes det, at vi er lykkedes med at få skabt en pionerånd i den nye skatteforvaltning. Her kan folk, der vil gøre en forskel for fællesskabet, få fagligt udfordrende arbejdsopgaver, gode kollegaer og anerkendelse for deres arbejde. Og det betyder ofte mere end lønniveauet, hvor skatteforvaltningen naturligvis ikke kan være lønførende”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

 Rekruttering%20Nyansatte%20Styrelser%2002 
GRAFIK: Oversigt over antal nye ansatte fordelt på de syv nye styrelser.

Gældsstyrelsen og Skattestyrelsen tegner sig for den største rekruttering af eksterne kandidater. I Gældsstyrelsen er der blevet ansat 577 nye medarbejdere, mens de i Skattestyrelsen har budt velkommen til 411 nye kolleger i løbet af 2018.

”Vi er med historisk store investeringer på næsten 13 mia. kroner godt i gang med at opbygge en ny skatteforvaltning, der skal løfte den store og meget vigtige samfundsopgave, vi er sat i verden for. Derfor har vi brug for mange dygtige medarbejdere i de nye styrelser, så vi sammen kan give danskerne en skatteforvaltning, de kan have tillid til. Samtidig glæder jeg mig også over, at der er mange dygtige kandidater ude i hele landet”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

De nye styrelser, der blev indviet 1. juli 2018, er placeret i hele landet fra Motorstyrelsen i Aalborg til Vurderingsstyrelsen i Roskilde. De enkelte organisationer er stadig under opbygning, og rekrutteringsprocessen er endnu ikke afsluttet. Toldstyrelsen er næsten i hus med at ansætte de dygtige toldere, der får en afgørende rolle i forbindelse med Brexit.