Gyldig fra

Nye tal: Tiltag mod svindel med import af brugte biler virker

Andelen af importerede biler, der vurderes til at være i ”under middel” stand, er faldet markant, efter Folketinget strammede reglerne på området. Skatteminister Morten Bødskov er glad for, at tiltaget har effekt på svindlen.

Biler I Koe

Et lavere fradrag har medført et markant fald i andelen af biler, der vurderes til at være ”under middel”, når de bliver synet i forbindelse med import.

Faldet kommer i kølvandet på, at et enigt Folketing nedsatte fradraget for et køretøjs stand fra 5 til 2 procent af den afgiftspligtige værdi fra starten af 2021. 

”Det er en branche, som længe har været præget af svindel og dårlige historier. Jeg er derfor glad for, at vi kan se, at vores tiltag hjælper. Det har særligt hjulpet, at vi har fjernet de forkerte økonomiske incitamenter, som ellers var på området”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Behovet for nye tiltag blev tydeliggjort af, at tal fra perioden 2017-2020 viste, at 25 pro-cent af alle brugte importerede biler blev vurderet til at være i ”under middel” stand, når de blev synet i en synshal. Et tal, der var så højt, at det indikerede svindel på området.

I de første seks måneder af 2021 var det kun ni procent af de importerede biler, der blev indberettet til at være i ”under middel” stand, viser nye tal fra Motorstyrelsen

”Det er et markant fald, som med al ønskelig tydelighed viser, at det lavere fradrag har fået flere til at vurdere standen af bilerne korrekt, så de også betaler den rigtige afgift. Vi følger naturligvis området tæt for at sikre, at de positive tendenser holder ved”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Sideløbende med det lavere fradrag gennemfører Motorstyrelsen løbende kontrol af importerede biler for at undersøge bilernes standsvurderinger.

Læs mere om udviklingen i vurderingen af importerede biler.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk