Gyldig fra

Nye skattecentre åbner i Esbjerg og Viborg i 2021

Skattestyrelsen slår i 2021 dørene op for to helt nye skattecentre i Esbjerg og Viborg. Det er et led i regeringens markante styrkelse af skattekontrollen over hele landet.

Neg Glas Gennemgang

Som en del af regeringens ambitioner om en markant styrkelse af skattekontrollen skal der i perioden 2020-2023 ansættes i alt 1.000 ekstra skattemedarbejdere og åbnes otte nye skattecentre fordelt over hele Danmark. I foråret besluttede regeringen, at de to første centre skal åbne i Fredericia og Frederikssund i år, og det er nu fastlagt, at de to næste centre skal åbne i Esbjerg og Viborg i 2021.

”Siden regeringen trådte til, har et tiltrængt løft af skattekontrollen været en af de højeste prioriteter. I 2020 har vi have taget det første ryk med oprettelsen af 250 nye stillinger i Skatteforvaltningen samt åbningen af to nye skattecentre, og i 2021 tager vi så det næste. Danskerne skal vide, at skatteforvaltningen har ressourcene til at komme efter dem, der ikke spiller efter reglerne, og til at hjælpe dem, der gør”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Skattevæsenet skal være til stede i hele landet, og derfor skal de i alt 1.000 nye skattemedarbejdere arbejde uden for hovedstadsområdet, hvor de i alt otte skattecentre også skal placeres. Der skal i alt være fire i Jylland, to på Fyn og to på Sjælland.

”Med de nye skattecentre sender vi et vigtigt signal om, at borgerne og virksomhederne skal møde et skattevæsen, der er til stede, hvor de er. Skatteforvaltningen har desuden gode erfaringer med at skabe solide rammer for arbejdspladser uden for de større byer, og med de i alt otte centre er vi med til at skabe balance i Danmark”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Skatteforvaltningen er i dag ikke til stede i Esbjerg eller Viborg, så når dørene åbnes for de nye lokationer, vil skattevæsenet med de to nye byer i 2021 være placeret i i alt 30 danske byer.

Læs faktaark om lokalisering af nye skattecentre her. 

Læs faktaark om de nye skattemedarbejdere her.

Pressekontakt:

Skatteministeriets pressefunktion:

Tlf. 72 22 23 24

E-mail: presse@skm.dk