Gyldig fra

Ny afgift skal begrænse unges brug af nikotinposer

Regeringen foreslår en ny afgift på nikotinposer, så en typisk dåse i fremtiden koster 11 kr. mere. Lovforslaget bliver 1. behandlet i dag, og det skal bidrage til, at de unge generationer ikke bliver afhængige af nikotin.

Spejling Kaj

Fremtidens generationer skal være nikotinfri. 

Derfor foreslår regeringen, at der bliver indført en ny afgift på nikotinposer, som får prisen til at stige med 11 kroner for en typisk dåse med 20 poser. Da afgiften afhænger af nikotinindholdet, vil afgiften på nogle dåser bliver lavere og på andre højere. 

”Nikotin er skadeligt, og produkter med nikotin kan være første skridt henimod brug af andre skadelige produkter som fx cigaretter, der både indeholder nikotin og tobak. Derfor skal vi have sat en stopper for unges brug af nikotinposer til gavn for dem og folkesundheden. Det skal den nye afgift være med til at sikre”, siger skatteminister Morten Bødskov. 

Lovforslaget fastsætter de nærmere regler om afgiftens størrelse, brug af stempelmærker med mere – og betyder bl.a., at der bliver indført en afgift på 5,5 øre/mg nikotin, hvis Folketinget nikker til forslaget. 

Regeringen har tidligere besluttet at hæve afgiften på cigaretter over to omgange for at begrænse forbruget, så en pakke cigaretter i gennemsnit kommer til at koste 60 kroner fra 1. januar 2022. 

Forslaget om den nye afgift bliver 1. behandlet i dag den 25. november 2021.  

Lovforslaget følger op på den tobakshandleplan, som regeringen tidligere har fremlagt – Læs mere her. 

Pressekontakt: 
Skatteministeriets pressefunktion: 
Tlf. 72 22 23 24 
E-mail: presse@skm.dk