Gyldig fra

Nu kan danskerne bruge deres udenlandske bil til at komme hjem

Regeringen har besluttet, at danskere i udlandet fra 1. april kan bruge deres udenlandske bil til at komme hjem til Danmark. Det sker for at hjælpe de personer, der har været strandet i fx deres udenlandske sommerhus som følge af COVID-19.

Ilustrationsfoto

Danskere må ikke strande i udlandet, blot fordi de ikke må bruge deres udenlandsk indregistrerede køretøj til at komme hjem til  bopælen i Danmark. Derfor ændrer regeringen reglerne midlertidigt, så flere får mulighed for at komme hjem under udfordringerne med COVID-19.

”Regeringen ønsker at hjælpe alle danskere i udlandet hjem på bedst mulig vis. Jeg ved, at flere har henvendt sig, fordi de sidder strandet i et sommerhus i udlandet, selvom der er en bil i garagen. I de her ekstraordinære tider skal de naturligvis kunne bruge deres udenlandske bil til at komme hjem til Danmark - præcis som vi har opfordret dem til”, siger skatteminister Morten Bødskov.

De ændrede regler træder i kraft den 1. april og gælder frem til den 31. maj 2020. I den periode er det muligt at bruge udenlandsk indregistrerede køretøjer til at komme hjem til Danmark uden at kunne se frem til en ekstraregning. Før et udenlandsk indregisteret køretøj anvendes i Danmark, skal Motorstyrelsen underrettes om, hvilken dag kørslen i Danmark finder sted på www.skat.dk/motor-udland.

Køretøjet må kun bruges direkte fra grænsen og til førerens bopæl, og køretøjet skal være ude af landet igen senest den 31. december 2020. 

Spørgsmål vedr. de nye regler:
Motorstyrelsen
Tlf. 72 22 15 15
Hjemmeside: www.motorst.dk