Gå til indhold

Knap 27.000 virksomheder har fået regeringens rentefrie lån under corona-krisen

Næsten 27.000 virksomheder har fået lån for ca. 7,4 mia. kroner som en del af regeringens hjælpepakker. Og det er særligt hoteller og restauranter, der har benyttet sig af muligheden for at optage rentefrie lån via momslåneordningen.

For at afbøde de negative økonomiske konsekvenser af coronakrisen har regeringen gennemført en række økonomiske hjælpepakker, der skal holde hånden under både danske virksomheder, selvstændige og lønmodtagere.

”Regeringen er meget opmærksom på, at virksomhederne står i en svær situation på grund af corona-krisen, og i det lys er det glædeligt, at vi med momslåneordningen har kunne hjælpe de virksomheder, der har et behov for hjælp. Det er en prioritet for den her regering, at vi kommer så godt igennem krisen som muligt”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Momslåneordningen har medført, at små og mellemstore virksomheder for perioderne 5. maj til 15. juni 2020 og 17. november til 18. december 2020 har kunnet ansøge om et rentefrit lån, der svarer til den moms, de indberettede i marts, eller den lønsumsafgift, de indberettede i april 2020. De rentefrie lån skal senest tilbagebetales den 1. november 2021.

Knap 27.000 virksomheder har i alt fået godkendt lån for ca. 7,4 mia. kroner. Det er især hoteller og restauranter, der har benyttet sig af muligheden for at optage et rentefrit lån via momslåneordningen. Her udgør værdien af de godkendte lån godt 45 pct. i forhold til det samlede potentiale.

Ud over momslåneordningen har regeringen og Folketingets partier netop vedtaget et lovforslag om en ny låneordning for indbetalt A-skat og AM-bidrag. Lovforslaget medfører, at små og mellemstore virksomheder fra starten af februar 2021 kan søge om at få et nyt rentefrit lån, som dækker januar-betalingerne af A-skat og AM-bidrag. 

Den nye A-skattelåneordning vil styrke likviditeten yderligere for små og mellemstore virksomheder med samlet set knap 8 mia. kr. Det ekstraordinære lån kommer som led i en aftale mellem regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet. 

”Det er en alvorlig økonomisk krise, som Danmark stadig befinder sig. Derfor ser vi i regeringen løbende på, hvordan vi fortsat bedst kan hjælpe lønmodtagere og virksomheder. Samlet set har regeringen styrket likviditeten i danske virksomheder med 300 mia. kroner og udbetalt hjælpepakker for 28 mia. kroner, siden coronaen ramte Danmark”, siger Morten Bødskov.

Læs mere her.