Gyldig fra

Hovedstaden er frontløber i den grønne bilrevolution

Det er især i Hovedstaden, at den grønne revolution bryder igennem på vejene. Her er knap 42 pct. af alle nyregistrerede biler grønne mod 33 pct. i hele landet. Skatteminister Morten Bødskov er glad for, at den grønne omstilling er på rette vej.

Mennesker Byen 1

Hovedstadsområdet leder den grønne bilrevolution. Nye tal fra Motorstyrelsen viser nemlig, at knap 42 procent af alle nyregistrede biler i hovedstadskommunerne er grønne – og at alle kommunerne ligger over landsgennemsnittet.

”Det er helt oplagt, at borgerne i hovedstaden fører an i den grønne bilrevolution. Og jeg kan da ikke undgå at være lidt stolt over, at vi er så grønne i hovedstaden”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Helt i top af tabellen ligger Tårnby kommune, hvor knap 60 procent af alle de nye biler er grønne. Tallene dækker biler på fuld afgift det første halvår af 2021.

Milepæl i salget af grønne biler
Selv om hovedstaden fører an, kan resten af Danmark sagtens være med. Tilbage i april kom det frem, at hver fjerde nye solgte bil i landet var grøn. Nu - kun tre måneder senere -  er det hver tredje. Det viser tallene for bilsalget i juni og juli måned.

”Danskerne har for alvor fået øjnene op for, at det er tid til at vælge de grønne biler. Det er en vanvittig flot tendens, og det understreger, at vi er på helt rette vej mod vores meget ambitiøse målsætning om en million grønne biler på de danske veje i 2030”, siger skatteminister Morten Bødskov. 

De nye tal viser også, , at der nu er over 100.000 grønne biler på de danske veje. Dermed er ambitionen om 1 million grønne biler på de danske veje i 2030 godt på vej.

Skatteministeren besøger i den forbindelse VolksWagen Ishøj, Industriskellet 3, klokken 14.30 i dag.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk