Gyldig fra

Herning og Aarhus får nye skatteuddannelser i 2019

Fra september 2019 slår VIA University College i Herning dørene op til den nye professionsbachelor i skat. Den midtjyske by bliver dermed den tredje by sammen med København og Haderslev, hvor man kan uddanne sig til en karriere inden for skattevæsenet. Udover professionsbacheloren oprettes der også en diplomuddannelse i skat i både Herning og Aarhus.

Illustrationsfoto

Herning bliver inden længe den tredje by på landkortet, hvor man kan uddanne sig til en karriere i skattevæsenet. VIA University College i den midtjyske by er i dag blevet godkendt til at udbyde både en professionsbachelor og en diplomuddannelse i skat. Også i Aarhus kan man på VIA tage en diplomuddannelse. Professionsuddannelsen får studiestart i september 2019, mens diplomuddannelserne allerede optager elever fra januar 2019.

Skatteminister Karsten Lauritzen ser det som helt naturligt, at uddannelserne i skat bredes endnu mere ud i landet.

”Om få måneder slår vi dørene op til en skatteforvaltning med syv nye styrelser. Vi får brug for rigtig mange kvalificerede medarbejdere til de nye arbejdspladser, og rigtig mange af de nye stillinger vil komme uden for Hovedstaden. Derfor giver det god mening, at vi giver mulighed for at tage en særlig skatteuddannelse tre steder udenfor hovedstaden – senest i Herning. Det skaber grobund for, at vi får nogle dygtige ansøgere til de mange stillinger, der i de kommende år bliver slået op rundt om i hele Danmark”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Professionsbacheloruddannelsen tager 3,5 år. Her får de studerende kompetencer, der gør dem i stand til at løse de forskellige skatte- og regnskabsfaglige opgaver i skatteforvaltningen med høj kvalitet. De får stærke it-kundskaber til at understøtte den digitale skatteforvaltning. Og de lærer at kommunikere klart og tydeligt til borgere og virksomheder om skattefaglige emner.

Professionsbacheloren får plads til 40 studerende pr. studiestart. På diplomuddannelsen forventes det, at der optages ti studerende det første år stigende til 135 studerende efter fire år.