Gå til indhold

Betalingsfrister forlænges: Mere end 100 mia. kr. i ekstra likviditet til virksomhederne

Regeringen vil indfase betalingsfristerne på A-skat, AM-bidrag og moms langsommere end planlagt. Det sker for at forbedre virksomhedernes likviditet under coronakrisen og sikre danske job. Samtidig foreslår regeringen en række lempelser for udlandsdanskere, udstationerede og personer på forskerskatteordningen.

Danske virksomheder skal vende mere lempeligt tilbage til de normale betalingsfrister for A-skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag, end det ellers var planen.

Den nye håndsrækning skal være med til at sikre, at danske virsomheder og lønmodtagere kommer så sikkert som muligt gennem den nuværende økonomiske krise.

”Det er afgørende for regeringen, at vores virksomheder og lønmodtagere har de bedste betingelser for at komme gennem krisen. Som det er nu, skal virksomhederne om kort tid tilbage til de gamle betalingsfrister med ét slag. Det ville kunne ramme dem hårdt på likvidititeten. Derfor foreslår vi at indfase de normale betalingsfrister langsommere, så virksomhederne får bedre tid til at tilpasse sig”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Den økonomiske ekspertgruppe, som regeringen har nedsat, foreslog i går, at der sker en mere lempelig tilbagevenden til normale betalingsfrister for A-skat, arbejdsmarmedsbidrag og moms, og det bakker regeringen fuldt ud op om.

Danske virksomheder kan med forslaget se frem til, at betalingsfristerne for A-skat og arbejdsmarkedsbidrag for august, september og oktober udskydes med hhv. 4½, 5½ og 6½ måned, mens de forlængede betalingsfrister for de store virksomheders moms udskydes med 15 dage for afregningen for juli og 7 dage for afregningen for august. Dertil vil momsperioderne for 3. og 4. kvartal for mellemstore virksomheder blive lagt sammen, hvorved betalingsfristen udskydes til 1. marts 2021.

Udskydelse af betalingsfristen for A-skat og arbejdsmarkedsbidrag styrker likviditeten i virksomhederne med op til ca. 74 mia. kr. i gennemsnitligt 5½ måned. For moms skønnes udskydelse af betalingsfristerne at styrke likviditeten for de store virkosmheder med ca. 32,5 mia. kr. i henholdvis 15 og 7 dage. Mellemstore virksomheders likviditet skønnes at blive styrket med ca. 18 mia. kr. i 90 dage.

Udlandsdanskere, udstationerede og personer på forskerskatteordningen får hjælpende hånd

Regeringen ønsker samtidig at hjælpe udlandsdanskere, udstationerede og personer på forskerskatteordningen, som oplever, at de restriktioner, der er indført for at inddæmme spredningen af coronavirussen, har sat begrænsninger for, hvor en person kan opholde sig, og hvor et arbejde kan udføres fra.

Derfor foreslår regeringen nu at lempe reglerne.

” På grund af coronakrisen står en lang række udlandsdanskere, udstationerede og personer på forskerskatteordningen lige nu i en usikker skattemæssig situation. Derfor er jeg glad for, at vi har fundet en løsning, som lemper reglerne og skaber større sikkerhed for de særlige gruppers beskatning. Det håber jeg, vil skabe større tryghed for den enkelte, indtil vi har genåbnet Danmark”, siger Morten Bødskov.

Tiltagene lemper kravene for de særlige gruppers beskatning fra og med den 9. marts til og med den 30. juni 2020.

Læs mere i nedenstående faktaark:
Lempeligere tilbagevenden til normale betalingsfrister for A-skat, AM-bidrag og moms

Midlertidige lempelser for særlige grupper (udlandsdanskere, udstationerede og personer på forskerskatteordningen)

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk