Gyldig fra

Skatteminister: Vi skal bekæmpe vanvidskørsel og genskabe tryghed på vejene

Folketinget førstebehandler i dag et lovforslag, der skal styrke den nuværende indsats mod vanvidskørsel. Lovforslaget er en del af regeringens udspil ”Vanvidskørsel skal stoppes” fra februar 2020.

Illustrationsfoto

I dag førstebehandler Folketinget et lovforslag, der vil medføre en stærkere indsats mod vanvidskørsel.

Regeringen foreslår konkret, at leasingselskaberne får bedre mulighed for at tjekke deres kunders økonomi, inden en leasingaftale indgås. Det kan være med til at forhindre, at der indgås leasingaftaler med stråmænd, der giver nøglerne videre til vanvidsbilister.

”Danskernes tryghed er en kerneprioritet for regeringen. Det gælder også, når vi færdes i trafikken. Desværre har vi set alt for mange eksempler på hensynsløs vanvidskørsel, hvor helt uskyldige menneskers liv og førlighed bringes i fare, og der har været tragiske ulykker, som har haft dødsfald til følge. Det er meget alvorligt og en helt uacceptabel adfærd, som regeringen vil til livs. Derfor er jeg glad for, at kan imødekomme et ønske fra leasingbranchen, og at vi sammen med branchen er fælles om en styrket indsats mod vanvidskørsel.”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Lovforslaget udmønter en del af regeringens udspil ”Vanvidskørsel skal stoppes”, som blev præsenteret tidligere på året. Udspillet indeholder samlet ni initiativer, der blandt andet omfatter flere strafskærpelser, en udvidet mulighed for konfiskation af vanvidsbiler og kørekort samt en styrket indsats mod stråmænd ved leasing.

Læs lovforslaget her.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: presse@skm.dk