Gyldig fra

Omkostningsgodtgørelse indgår i overvejelserne om retssikkerhed

Omkostningsgodtgørelse kan også være et element i spørgsmålet om retssikkerhed. Det siger skatteminister Morten Østergaard i dag til Jyllands-Posten.

Morten Østergaard

I 2009 afskaffede VK-regeringen omkostningsgodtgørelse i skattesager for selskaber og fonde.

Skatteminister Morten Østergaard har haft stort fokus på retssikkerhed, siden han tiltrådte i begyndelsen af februar. I den forbindelse indgår også spørgsmålet om at genindføre omkostningsgodtgørelsen for selskaber

Han understreger dog, at det ikke er nogen let opgave:

»Jeg er desværre ikke udstyret med et blankocheckhæfte, så jeg kan dele ud til højre og venstre, men for mig er retssikkerhed en topprioritet, og vi må lade spørgsmålet indgå i vores overvejelser om, hvordan vi generelt styrker retssikkerheden,« siger han til Jyllands-Posten i dag.

VK-regeringen afskaffede i sin tid ordningen for selskaber og fonde for at finansiere skattereformen i 2009. Både V og K har siden givet udtryk for, at de nu mener, at afskaffelsen var en fejl, og at de gerne medvirker til en genindførelse af ordningen.

Det er fortsat muligt for såkaldt fysiske og juridiske personer at få omkostningsgodtgørelse efter de gamle regler. Det er for eksempel borgere, andelsboligforeninger og selvstændige erhvervsdrivende.