Gyldig fra

It-tilsynets medlemmer er nu udnævnt

Skatteministeren har pr. 5. januar 2021 udnævnt de fem medlemmer af It-tilsynet. Medlemmerne er udnævnt for en periode på 2-4 år med mulighed for genudnævnelse.

Tilsynet med skattevæsenets store it-projekter skal forbedres med et nyt uafhængigt It-tilsyn. Tilsynet skal bl.a. rådgive skattevæsenet om udfordringer på it-området. Nu er de fem medlemmer til It-tilsynet udpeget. 

De 5 tilsynsmedlemmer er:

Lilian Mogensen (formand)
Bestyrelsesformand, Rejsekort & Rejseplan A/S

Har tidligere bl.a. været koncerndirektør i ATP og har mere end 25 års erfaring med digital forretningsudvikling, it-strategi og implementering af it.

Uddannet cand.mag. (tysk, informationsvidenskab og psykologi).

 

Lars Mathiesen
Direktør for Frost Management

Har tidligere været bl.a. CIO i Nykredit og medlem af Statens It-råd. Har årelang erfaring i samspillet mellem forretning og it. Har bl.a. ekspertise i governance.

Uddannet cand.oecon.

 

Kurt Nørrisgaard
Executive advisor i BEC

Har tidligere været CEO og director i it-virksomheden BEC og bestyrelsesmedlem i en række it-virksomheder. Har årelang erfaring med it og strategisk ledelse af it og forandringer.

Uddannet HD-regnskab.

 

Peter Trier Schleidt
Bankdirektør og medlem af koncerndirektionen i Jyske Bank

Har bl.a. tidligere været COO i TDC og er medlem af Statens It-råd. Stor erfaring med it-ledelse, -strategi, outsourcing og porteføljestyring.

Uddannet civilingeniør og HD.

 

Jens Schmidt
Head of Research Centre for Government IT på IT Universitetet

Har bl.a. tidligere været director for Nordic Public Sector i CSC og er specialist i it-strategi, forandringsledelse og forskningsbaseret tilgang til offentlige it-projekter.

Uddannet i datalogi og filosofi.

Om It-tilsynet

For at styrke tilsynet og styringen med Skatteforvaltningens it-portefølje har regeringen besluttet at oprette et uafhængigt It-tilsyn med eksterne medlemmer.

It-tilsynet skal understøtte det tilsyn, der allerede foregår i Skatteministeriet, og supplere den rådgivning, der ydes af Statens It-råd. It-tilsynet skal yde rådgivning i forhold til Skatteforvaltningens it-område med særligt fokus på Skatteforvaltningens væsentligste udfordringer, herunder håndteringen af legacy-udfordringen og implementeringen af store lovkomplekser som f.eks. boligskatteforliget og nye EU-regler på toldområdet.