Gå til indhold
Benny Engelbrecht

Dobbelt så mange aktioner mod social dumping i 2015

Skatteminister Benny Engelbrecht glæder sig over, at SKAT i 2015 optrapper indsatsen mod social dumping.

SKAT styrker i år indsatsen mod social dumping. Konkret forventer SKAT at gennemføre dobbelt så mange aktioner i 2015 som i 2014.

Indsatsen over for social dumping gennemføres dels i et projektbaseret myndighedssamarbejde mellem Arbejdstilsynet, Politiet og SKAT, dels i SKATs projekt ”Styrket kontrol”. Projekt ”Styrket kontrol” skal sikre, at udenlandske virksomheder, der opererer i Danmark, reelt er registreret i deres hjemland.

I dagens udgave af Jyllands-Posten udtaler skatteminister Benny Engelbrecht, at der er to formål med at styrke antallet af kontrolaktioner til det dobbelte:

"For det første regner jeg med, at SKAT rent faktisk kan afsløre flere uregelmæssigheder i virksomhederne med den øgede indsats. For det andet anser jeg det for givet, at der vil være et betydeligt element af forebyggelse, når det bliver kendt på arbejdspladserne, at SKATs kontrol er udvidet. Det vil forhåbentligt få de virksomheder, der bevidst eller ubevidst har omgået love og regler, til at få bragt deres forhold i overstemmelse med de danske regler og afgifter."

Siden 2012 har SKAT gennemført godt 5.200 kontroller i indsatsen mod social dumping. SKAT har samlet fundet fejl i indkomst- og skatteoplysninger for ca. 204 mio. kr.

Se aktuelle skattetal om social dumping