Gyldig fra

Aktuelle skattetal: Danskerne på tværs af alle kommuner køber flere grønne biler

Andelen af nye biler, som er grønne, er stigende. I juli 2021 var det ca. en tredjedel af alle nye biler, som var grønne. Tendensen til flere grønne biler gælder i samtlige danske kommuner.

Illustrationsfoto

I det første halve år af 2021 er andelen af grønne biler i nysalget gået fra ca. 20 pct. i januar til ca. 33 pct. i juli. Denne tendens med flere grønne biler er udbredt i samtlige danske kommuner. I første halvdel af 2021 er der således ingen kommuner, hvor de grønne biler udgør mindre end 25 pct. af nye solgte biler på fuld afgift.

”Danskerne har for alvor fået øjnene op for, at det er tid til at vælge de grønne biler. Det er en vanvittig flot tendens, og det understreger, at vi er på helt rette vej mod vores meget ambitiøse målsætning om en million grønne biler på de danske veje i 2030”, fortæller skatteminister Morten Bødskov.

Tallene dækker perioden efter vejtransportaftalen, som blev indgået mellem regeringen og RV, SF og EL. Her blev afgiftssystemet ændret, så det blev mere attraktivt at købe grønne biler.

Læs de aktuelle skattetal her.

Pressekontakt:
Skatteministeriets pressefunktion:
Tlf. 72 22 23 24
E-mail: [email protected]