Gyldig fra

Skatteministeren takker danskerne i åbent brev

Skatteministeren valgte i starten af december at takke de 100 selskaber, der havde betalt mest i selskabsskat i Danmark i 2017. Det skete i anledning af offentliggørelsen af de åbne skattelister for selskabers skattebetaling. Her op til jul har skatteministeren valgt at skrive et åbent brev til alle danskere, hvor han takker for deres bidrag til det danske samfund.

Illustrationsfoto

Åbent brev til alle danskere 

I begyndelsen af december sendte jeg personlige breve til de 100 selskaber, der i 2017 betalte mest i selskabsskat her i landet. Det synes jeg var nødvendigt. For i en tid hvor vi desværre har oplevet mange historier om skatteunddragelse, er det i mine øjne vigtigt at fremhæve, at virksomhederne yder et positivt bidrag til det danske velfærdssamfund. De skaber titusindvis af arbejdspladser samtidig med, at de betaler milliarder af kroner i selskabsskat. Penge som kommer fællesskabet til gavn.

Vores velfærdssamfund finansieres jo af den private sektor. Og når danske virksomheder er konkurrencedygtige med udlandet, sælger de mere, tjener flere penge og betaler mere i skat. Eller som den tidligere socialdemokratiske statsminister Viggo Kampmann for over 50 år siden sagde, at når samfundskagen bliver større, bliver arbejdernes andel det også. I gennemsnit har en dansker i 2018 10.800 kr. mere i disponibel indkomst end for tre år siden i 2015.

Siden er jeg blevet spurgt, om det ikke ville være tilsvarende passende at takke alle de danskere, der hver især har betalt deres skat og bidraget til den danske velstand. Og det skal man ikke spørge mig om to gange. Har folk et godt argument, skal jeg være den første til at lytte. For alle de danskere, der bidrager til fællesskabet, har fortjent en tak. Uanset hvor stort et beløb, der er tale om.

Sidste år slog skatteindtægterne i Danmark rekord med mere end 1.000 milliarder eller én billion kroner. Mere end halvdelen af de penge kom fra helt almindelige danske lønmodtagere.

Det skal alle dem, der bidrager, være stolte af. Og det skal vi takke hinanden for, og det vil jeg gerne som skatteminister takke alle danskere for. 

Derfor dette åbne brev til alle danskere: I fortjener en meget stor tak for at gøre Danmark til et rigere og endnu bedre samfund.

Jeg ønsker jer alle en god jul og et godt nytår.

Med venlig hilsen

Karsten Lauritzen