Skatteministeriet
Grænseskilt
Nyhed 3. september 2018

50 nye medarbejdere skal sikre smidigt Brexit for virksomheder

Storbritanniens udtræden af EU kan få konsekvenser for danske virksomheder. Det vil regeringen dæmme op for. Som led heri ansættes 40-50 nye medarbejdere i skatteforvaltningen. Langt størstedelen bliver ansat i den nye Toldstyrelse, hvor de skal hjælpe og vejlede virksomhederne og udføre øget kontrol ved grænserne.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
50 nye medarbejdere skal sikre smidigt Brexit for virksomheder

Storbritanniens udtræden af EU får nu skatteforvaltningen til at opruste. Danske virksomheder skal mærke konsekvensen af Brexit så lidt som muligt i toldsamarbejdet. Derfor ansættes der 40-50 nye medarbejdere i skatteforvaltningen. Langt størstedelen af dem vil være toldere og sagsbehandlere i den nye Toldstyrelse.

Regeringen deltager aktivt i forhandlingerne om briternes exit fra EU. Uanset hvordan forhandlingerne ender, skal skattemyndighederne være klar til at håndtere udfordringerne sådan, at virksomhederne oplever en så smidig overgang til et EU uden Storbritannien som muligt.

”Uanset om det ender med en aftale mellem EU og Storbritannien, vil det sandsynligvis betyde mere besvær for de virksomheder, der eksporter og importerer varer til Storbritannien. Derfor sætter vi nu gang i rekrutteringen af 40-50 nye medarbejdere. De skal kontrollere mere ved grænserne og være med til at hjælpe og vejlede virksomhederne, så de forhåbentlig får lettere ved at administrere de ekstra byrder, som Brexit kan medføre”, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Det er den nye Toldstyrelse, der udfører den danske toldkontrol ved de ydre danske grænser. Derudover tilbageholder Toldstyrelsen varer på vegne af andre myndigheder. Det sker med henblik på at sikre, at andre regler om det indre marked overholdes. Det kan fx være regler om miljø, sikkerhed, lægemidler, våben, landbrug og fødevarer.

Ender forhandlingerne om briternes udtræden af EU uden resultater, vil Storbritannien træde ud af EU’s toldunion og det indre marked allerede den 30. marts 2019.

De nye medarbejdere til bl.a. Toldstyrelsen vil primært blive ansat i følgende byer: Aarhus, Padborg, Billund, Køge, Aalborg, Nr. Alslev og København.