Skatteministeriet
Biler I Koe
11. marts 2015

Fejlberegning af vægtafgift på campingvogne og gamle biler

Afgiftssatser Fejl i indeksreguleringen af vægtafgift betyder, at ejerne af gamle biler og campingvogne skal have penge tilbage fra SKAT.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Fejlberegning af vægtafgift på campingvogne og gamle biler

Ejere af campingvogne og ældre biler kan nu se frem til at få op mod et par hundrede kroner tilbage for den vægtafgift, som de har betalt siden 1. januar i år. Årsagen er, at Skatteministeriet har lavet en fejl i et lovforslag fra 2012, der løbende skulle indeksere vægtafgiften. Fejlen betyder, at vægtafgiften pr. 1. januar i år er steget med 10-15 procent. Den skulle kun stige med 7,4 procent.

Vægtafgiften betales af ejerne af campingvogne uanset alder og bilejere med en bil indregistreret før midten af 1997. I alt drejer det sig om cirka 140.000 campingvogne og 200.000 personbiler. Men da vægtafgiften opkræves løbende, og fejlen forventes at være rettet ved udgangen af april, er det ikke alle ejere, som har været berørt af fejlen. Loven bliver rettet til, når skatteministeren senere i marts fremsætter et lovforslag, som ventes at træde i kraft 1. maj 2015.

Ejerne af nyere personbiler, der er indregistreret efter 1997, er ikke berørt. Det skyldes, at de ikke betaler vægtafgift, men i stedet afgift af deres bils brændstofforbrug.

Dem, der skal have penge tilbage, skal ikke foretage sig noget. SKAT vil finde frem til ejerne og sikre, at pengene bliver betalt tilbage, formentlig inden sommerferien. På helårsbasis drejer regnefejlen sig om 160 kr. for ejeren af en ældre Opel Astra på 1000 kg, mens ejeren af for eksempel en campingvogn på 1600 kg vil have betalt 108 kr. for meget på et helt år. I praksis bliver beløbet, der skal betales tilbage, mindre og afhængigt af den enkelte ejers betalingstermin for vægtafgiften.