Skatteministeriet
Mennesker på strøget
Nyhed 21. februar 2014

Morten Østergaard: Det skal være lettere at betale skat

Sort arbejde Skatteminister Morten Østergaard ønsker ikke, at SKAT lancerer en digital blanket på skat.dk til anmeldelse af eksempelvis sort arbejde. Han vil i stedet fokusere indsatsen på, at det skal være lettere at betale sin skat.

Luk

Anbefal siden

Indtast modtagerens e-mailadresse og dit navn, samt en besked om hvorfor du synes, modtageren skal gøres opmærksom på denne side.

Luk

Siden er sendt!

Du har nu sendt siden:
Morten Østergaard: Det skal være lettere at betale skat

Et af punkterne i den netop offentliggjorte 'Aktivitetsplan 2014', der er en oversigt over SKATs projekter inden for kontrolområdet i det kommende år, var etableringen af en digital anmeldelsesblanket på skat.dk, hvor borgere anonymt kunne anmelde tilfælde af sort arbejde.

Det initiativ ønsker skatteminister Morten Østergaard ikke ført ud i livet. Han vil i stedet at gøre det lettere for danskerne at betale deres skatter:

"Jeg bryder mig ikke om, at man skal animere folk til at angive hinanden anonymt; at vi skaber et samfund, hvor vi går og skuler mistænkeligt efter andre og lurer over hækken hos folk ved enhver given lejlighed for at tjekke, om de snylter på fællesskabet og snyder i skat," siger ministeren til Berlingske i dag, og fortsætter:

"Vi skal gå den modsatte vej ved at gøre det lettere for borgerne at betale den skat, de skal, og ved at tage afsæt i, at borgerne rent faktisk gerne vil betale den skat, de skal - og at danskerne grundlæggende vil hinanden det godt."

Det vil fortsat være muligt at anmelde sort arbejde til SKAT, eksempelvis pr. mail.